ANDREAS NARUM

Andreas Løes Narum

Narum är parterapeut och organisationspsykolog, och arbetar med terapi, rådgivning och ledarskap. Han har utvecklat en tjänst för parterapi via internet som lanserades i början av 2015 på www.parweb.no som han också driver själv.

Därutöver säljer han testverktyg för rekryterings- och rådgivningsmarknaden i samarbete med www.humetrica.no. Narum har en bakgrund hos norska försvarets utbildning i ryska, han har dessutom hjälpt flera företag med förhandlingar i Ryssland och arbetar ännu som tolk inom norska försvaret.

I två TV-program som gått på NRK1, ”Test nasjonen” och ”Test kjærligheten”, deltog Narum i det förstnämnda som IQ-testexpert tillsammans med professor Jon Martin Sundet 2004, och i det sistnämnda som expert på kärlekstest tillsammans med Sissel Gran 2006. På Mötesplatsen används matchningsverktyg utvecklade av Narum. I en annan TV-serie, ”Bør de gifte seg”, som gick på NRK1 mellan 2013–2014 var Narum med och utvecklade programkonceptet, tog fram manus och fungerade som expertkommentator i tio program.

Narum har också arbetat aktivt för att etablera Norges Sertifiseringsråd for Testbruk, som är den organisation som ligger bakom Norske Veritas ISO-certifiering av testanvändare och testverktyg i Norge. Han deltar ännu aktivt i detta arbete, och fungerar bl.a. som bedömare för denna certifiering.

Ta matchningstestet