5 tips för dig som vill hitta den rätte (på riktigt)!

Postat i: 

Dejtingtips

5 tips för dig som vill hitta den rätte (på riktigt)!

Ni har dejtat ett tag.
Sedan kommer tvivlena på om det här verkligen är den rätte…
Det är sunt att ifrågasätta alla stora beslut, som till exempel att ta, eller inte ta, steget in i en kanske livslång parrelation.
MEN. Se bara till att du inte har gått på någon av de allra vanligaste själsfrändemyterna!

Myt 1: Han går mig på nerverna ibland. Han kan inte vara den rätte!
Självklart är detta en myt. Man blir ju irriterad på sig själv ibland, så varför skulle man inte i bli det på andra? Men i ett längre perspektiv kan det nog vara bra att hitta vad den där irritationen mot partnern handlar om. Den kanske bottnar i en helt annan händelse och inte alls något som partnern har gjort. Eller också så påminner hans irriterande karaktärsdrag om något beteende man själv har, och som man inte riktigt kan acceptera hos sig själv. Slutligen kan det också handla om något som har hänt i en tidigare relation, något som du påminns om igen.

Myt 2. Vi grälar. Hon kan inte vara den rätte!
Att gräla är kanske inte drömscenariot i ett förhållande, men det är trots allt ett tecken på att ni har så pass mycket förtroenden för varann och er relation att ni vågar ta upp laddade saker till diskussion. Den bittra ingrodda tystnaden är ett mycket större hot mot kärleken.

Myt 3: Han berättar inte allt för mig. Han kan inte vara den rätte!
Jovisst, som om ”vi kan alltid prata om allt och har inga hemligheter för varann” skulle vara trovärdigt i något annat sammanhang än i en Tomas Ledin-låt.

Vill du få honom att öppna sig mer så handlar det framförallt om att skapa ett grundförtroende genom att öppna dig själv och prata om saker som är känsliga för dig, då blir det lättare för honom att haka på. Och ha tålamod! Kom ihåg att det är en av koderna i manligheten att man tappar status om man visar sina svagheter.

Myt 4: Vårt sexliv knakar. Hon kan inte vara den rätte!
I den stora relationssagoboken är det förstås så. Där har dessutom prinsen aldrig jobbat över till impotensen gräns, och prinsessan kommer inte någonsin ligga orörd i sin stora guldsäng och grubbla över ifall hon har blivit tjock och ful. Det här är ungefär samma sak som att säga att perfekta själsfränder alltid blir hungriga samtidigt.

Myt 5: Vi har hamnat i slentrian. Vi  kan inte vara rätt för varann!
Alla relationer måste vårdas för att överleva. Om man slutar höra av sig till sina vänner så tappar man kontakten med dem också. Relationer är ett arbete, och det finns inga genvägar runt det där. Ofta slarvar vi med att ta ansvaret för vårt eget liv. Vi skyller på den andre och säger att förhållandet är tråkigt för att han är si eller så. Men det enda man kan förändra är sig själv!

De här tipsen kommer från Marina Nilsson, författare och relationsskribent sedan flera år.