Att träffa någon som har barn

Postat i: 

Dejtingtips

Att träffa någon som har barn

Har du träffat någon härlig singel som har barn? Grattis! Detta kan bli hur mysigt som helst! Några tips på vägen bara…

1. Ses helst utan barnen de första dejterna. Försök hitta tillfällen att träffas själva, som par, under en ganska lång tid, innan ni involverar barnen. På så sätt kan ni hinna bli lite mer säkra på varandra, och på att man är redo för en ny relation.

2. Spela inte svårfångad. Singelmammor och singelpappor har fullt upp med att klura ut hur barnen ska hanteras, och orkar förmodligen inte med en till som ”krånglar”. En ensamstående förälder behöver en trygg och pålitlig partner som kan ta både ansvar och initiativ.

3. Ha inte bråttom. Ingen ansvarsfull förälder tar med sig barnen på den första dejten. Ha tålamod, du kommer att få träffa barnen. Men det krävs rätt kemi och massor av tillit innan du får var med på barnens träningar, skolavslutningar och fredagsmys. Stressa inte, utan försök istället att njuta av den första tiden tillsammans, bara ni två.

4. Försök anpassa dig. Om du själv inte har några barn, så försök anpassa dig efter din dejt. Singelföräldrar har begränsat med tid för sig själva. Livet som ensamstående förälder är intensivt, särskilt om barnen är små, och det måste du visa förståelse för. Försök hitta smarta tider att ses. Kanske kan ni luncha tillsammans under vardagarna? Många singelföräldrar har barnen varannan vecka, och då kan ni träffas på de barnlediga veckorna.

5. Exet som inte kommer försvinna. Barn har alltid två föräldrar och förmodligen kommer din dejts ex ha en plats i familjens liv. Det är lika bra att acceptera det direkt och låta bli att vara svartsjuk.

6. Uppvaktningen som en förälder uppskattar… Självklart älskar singelföräldrar romantik lika mycket som alla andra singlar. Dock kanske du behöver tänkta lite annorlunda. Kanske överraskar du med blommor och god hämtmat när barnen har somnat istället för flott 3-rätters på restaurang? När du har lärt känna barnen så kommer du bli höjd till skyarna om du hittar på något kul med dem en stund, som att baka eller gå till en lekplats, – så att din dejt får lite egentid.

Oavsett om du vill dejta någon med barn eller utan så finns din stora kärlek därute, vi lovar! Bli medlem på Mötesplatsen idag (det kostar inget!), här kan du få kontakt med massa seriösa singlar som bara längtar efter att träffa någon att komma hem till…