Att dejta efter en lång relation

Postat i: 

Dejtingtips

Att dejta efter en lång relation

Att gå från ett långt förhållande till att stå på egna ben är inte alltid lätt… Hur var det egentligen man gjorde när man  vahettere… dejtade…?

Lugn, du är inte ensam om att vara nybliven (och förvirrad) singel. Att börja dejta igen efter att ha avslutat ett långt förhållande kan kännas svårt, för att inte säga överväldigande. Vart går man? Vad pratar man om? Hur vet man om han eller hon är intresserad, eller bara trevlig?

Vårt främsta tips är att ta allt i ditt tempo och försiktigt testa dig fram. Steg ett är att skapa en trevlig profilsida på Mötesplatsen. Ta gärna hjälp av en vän när du ska välja profilfoto och skriva din presentationstext.

Gör det vetenskapliga matchningstestet

Fundera gärna över vad du letar efter? På Mötesplatsen finns det många singlar att välja mellan och det kan vara klokt att lägga mindre fokus på saker som hårfärg, längd och ålder och fundera hellre i termer av vilka kvaliteter du söker i en ny partner. Letar du efter en äventyrare, eller en lugn person att mysa i soffan med? Vad vill du att ni ska göra tillsammans? Fundera på vilken typ av person som skulle kunna passa dig, och hur hans eller hennes dejtingprofil skulle kunna se ut. Då vet du vad du ska leta efter.

En utmärkt start är att göra vårt vetenskapliga matchningstest. Då får du konkreta förslag på singlar som passar dig.

Var aktiv

Börja sedan ta kontakt med singlar som intresserar dig. Försök att ha ett öppet sinne och våga kontakta många. Gilla och reagera på andra singlars innehåll och var aktiv med att dela med dig av ditt liv.

Lägg ut bilder och berätta vad du gör just nu. Singlarna vill lära känna dig! När du tar kontakt så fråga gärna om något personligt – skriv inte samma sak till alla.

Redo för dejt?

Nu kanske det börjar närma sig den första dejten. Är du redo? Kanske unnar du dig lite egoboost genom ett besök hos frissan…?

Hursom, det kommer med största sannolikhet, kännas lite pirrigt. Var inte rädd för att berätta det! Säg att du inte har varit på dejt på många år och att du känner dig nervös. Det gör dig bara mänsklig och kan vara en bra isbrytare. Ladda gärna innan med lite lämpliga samtalsämnen och frågor.

Ha inte bråttom

Det enda sättet att hitta kärleken igen är att ge sig ut och leta. Det kommer att gå upp och ner, men för varje dag kommer du ett steg närmare målet. Ha inte bråttom och se allt som en erfarenhet. Försök att njuta av resan och din tid som singel. Att dejta är kul!

Okey – nu kör vi! Heja dig! ❤❤❤