Detta borde alla som dejtar känna till…

Postat i: 

Dejtingtips

Detta borde alla som dejtar känna till…

Svenskarna dejtar som aldrig förr! Underbart, tycker vi, och vill gärna ta tillfället i akt att påminna några hederliga dejtingregler som alla härliga singlar borde känna till.

Idag är det inte ovanligt att man som singel går på ett par dejter i veckan. En lunch eller en snabb fika efter jobbet för att se om tycke uppstår.

Men hur gör man för att maxa sina chanser och vilka är egentligen de oskrivna reglerna? Vi har sammanfattat det absolut viktigaste som alla dejtande singlar borde känna till!

Grundläggande dejtingregler:

1. Vanligt hyfs! Att säga ”tack”, uppföra sig bra och att vara trevlig på en dejt kommer aldrig att gå ur stil. Det är väl inte för mycket begärt?

2. Lägg undan telefonen. Om du verkligen vill att den andra personen ska känna att du bryr dig; ignorera din telefon under hela dejten och visa uppmärksamhet för den du faktiskt är där för att träffa.

3. Våga gå vidare. Om det inte kommer något samtal eller svar på ditt sms så är personen förmodligen inte den rätte, och inte värd att lägga din energi på. Fastna inte för länge i att söka en kemi som uppenbarligen inte är besvarad.

4. Tagga ner snacket om dig själv. Det finns tillfälle då det kan kännas svårt att prata med människor och då är det lätt hänt att man bara babblar på om sig själv. Men när det gäller en första dejt och du vet i princip noll om den som sitter mitt emot dig är det ju superenkelt att vara nyfiken och ställa frågor. Det är bara att köra på – de flesta älskar att få frågor om sig själv.

5. Skriv inte till varandra alltför länge. Om ni träffats via nätdejting – håll inte på och skriv i ett halvår utan att ses… Att fastna i att skriva till varandra för länge lämnar utrymme för felaktiga tolkningar.

6. Kom ihåg detaljerna. Det är ofta de små sakerna som betyder mest för oss. Genom att minnas något enkelt såsom din dejts favoritchoklad, dejtens syskons namn eller älsklingsfilm – det kommer att få dig att hamna på plus.

Ha det så mysigt!