Högsäsong för dejting

Postat i: 

Dejtingtips

Högsäsong för dejting

Den 8 januari 2023 är den dagen på året då allra flest söker efter någon att dejta.
– Redan i mellandagarna börjar tillströmningen. Detta är årets absolut högsta peakperiod för nätdejting och chanserna att hitta någon är maximala. Enligt vår nya undersökning söker svenska singlar allra mest efter en stabil och trygg relation under 2023, säger Jessica Wiblom från Mötesplatsen.

Söndagar över lag är den hetaste veckodagen för nätdejting, tätt följt av måndagar. Om man vill pricka in den exakta peaken på året så spås runt kl. 21 den 8 januari bli en populär tid att logga in.
– Klockan 21 den första söndagen efter nyårshelgen brukar historiskt sett vara årets mest populära stund för nätdejting, berättar Jessica Wiblom från Mötesplatsen som är en av Nordens största dejtingtjänster med fler än 130 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge.
Hela januari får Mötesplatsen många nyregistrerade medlemmar. Man ser även att de som har ett konto kommer tillbaka under denna period och skickar meddelanden och swipar andra singlar.
– Det är väldigt hög aktivitet just nu. Januari är en riktig nystartarperiod. Julen har passerat och det finns tid för eftertanke kring hur man vill ha sitt liv i framtiden. Man hinner varva ner och känna efter. Vad är egentligen viktigt i livet? Kanske är det inte jobbet eller att förverkliga sig själv, utan hitta någon att dela livet med, säger Jessica.

Ny singelundersökning

Mötesplatsen har senaste tiden passat på att fråga runt 1 500 av svenska singlar vad de har för förhoppningar inför det kommande dejtingåret. 33 procent har svarat att stabilitet och tryggheten är det som de söker efter allra mest hos sin blivande partner och 26 procent tycker att fysisk attraktion är viktigast.
– Endast två procent ser god ekonomi som viktigast hos sin kommande partner. Nästan 7 av 10 singlar svarar att de inte är oroliga för sin ekonomi, trots tuffa tider. Anmärkningsvärt är dock att fler kvinnor verkar kämpa med att få ihop det. 40 procent av singelkvinnorna har svarat att extra tufft att få ihop ekonomin när man lever ensam, säger Jessica Wiblom.
När Mötesplatsen frågar singlarna vilken dejtingaktivitet man helst väljer under 2023 är svaret tydligt:
– Fika på stan är helt klart mest populärt. Endast tre procent vill gå på bio på dejten.

Året som gått

Mötesplatsen har även kikat lite på hur dejtingåret 2022 sett ut bland svenska singlar.

Dejtingåret 2022:

  • 52 procent av de dejtande svenska singlarna hade barn sedan tidigare.
  • Musik, resor och film var de vanligaste intressena.
  • På dejten ville man helst fika, ta en promenad eller gå på restaurang.
  • Topp 3 mest vanliga emojisarna under 2022: 😃 😊 💋