Så förbereder du dig inför dejten

Postat i: 

Dejtingtips

Så förbereder du dig inför dejten

Dags för dejt? Kanske lite nervös? Då kommer lite goda förberedelser hjälpa dig.

5 dejtförberedelser du kan göra:

1. Fundera ut samtalsämnen. Om du vet att du blir nervös kan det hjälpa att vara förberedd. Klura ut några samtalsämnen att prata om. Det kan vara mat, jobb, semester eller resor. Titta gärna lite extra i dejtens profiltext för att hitta ämnen att prata om, då känns det lite mer personligt och samtalet brukar komma igång.

2. Finkavajen eller träningsbrallor? Det absolut viktigaste är att du väljer kläder som du känner dig bekväm i, men tänk på att varken klä upp dig för mycket eller klä ner dig. Använd dina snyggaste vardagskläder. På första dejten spelar det yttre en större roll än när ni lärt känna varandra bättre.

3. Ha rimliga förväntningar. Ha kul och ta det inte så allvarligt. Även om dejten inte visar sig vara ditt livs kärlek så är du en erfarenhet rikare.

4. Le och peppa dig själv! Sätt på dig ett leende när du gör dig i ordning, le på vägen till dejten och när det är dags att mötas upp. Du kommer få ”må-bra”-hormoner och det kommer hjälpa dig att känna dig avslappnad. Lyssna på din favoritmusik innan och bestäm dig för att ha kul.

5. Krångla inte till det! Ta reda på om din dejt vill göra något aktivt första dejten eller föredrar något lugnare som en promenad, fika eller middag. Om det är den första dejten så bör det vara något som tar cirka en timma. Att boka in en hotellweekend tillsammans om man inte träffats innan är inte att rekommendera.