Tips när du tar din första kontakt

Postat i: 

Dejtingtips

Tips när du tar din första kontakt

Den amerikanska dejtingsajten OkCupid driver bloggen OkTrends. Där kan man hitta massor av intressant statistik om dejting baserat på sajtens medlemmar. De har t.ex. tagit fram exakt vad man ska skriva i sitt första meddelande till en annan medlem för att få svar. Hur väl detta stämmer in på Mötesplatsens medlemmar är svårt att säga, men en  hel del stämmer säkert för oss också.

1. Skriv korrekt
Slang, dålig grammatik och felstavningar fungerar dåligt.  Värt att notera är dock att slang som haha och lol fungerar bra. Så meddelande med humor och positiva inslag fungerar bra.

2. Undvik komplimanger om utseende
Detta gäller främst för killar. Man kanske inte skulle tro det själv, men ord som gorgeous, beautiful och sexy är inget tjejer vill höra om sig själva när någon tar kontakt för första gången.

Ord som fungerar i en komplimang är t.ex. cool, awesome och fascinating.

3. Använd en ovanlig hälsningsfras
Vanliga fraser som hi, hello och hey fungerar inte bra medan how´s it going, what´s up och howdy fungerar mycket bättre.

4. Försök inte ta dig utanför sajten
Att skriva sin e-postadress eller MSN när du kontaktar någon för första gången är inget att rekommendera. En bra sak med med nätdejting är att man kan hålla en viss grad av anonymitet. Att försöka bryta den anonymiteten direkt skrämmer lätt iväg en person.

5. Ta upp specifika intressen
Att prata om något specifikt som intresserar dig eller något som ni har gemensamt fungerar mycket bra. Eller ännu bättre, knyt an till något intresse personen du kontaktar har. Det visar att du läst personens profil.

6. Om du är kille – var ödmjuk
Awkward, sorry, apologize, kinda, och probably är exempel på ord som är bra att ha med i sitt meddelande. Detta talar kanske emot många dejtingtips där man får råd att framstå som självsäker, men det gäller uppenbarligen inte när man dejtar på nätet.

Av de orden är sorry det enda som har en positiv inverkan på meddelanden som tjejer skickar.

7. Överväg att bli ateist
Att nämna sin religion hjälper, men det fungerar paradoxalt nog bättre om man inte har någon religion alls. Alltså att berätta att man är ateist.

Läs hela undersökningen på OkTrends.