5 saker som dödar kärleken

Postat i: 

Kärlek & Relationer

5 saker som dödar kärleken

Funderar du på vad som gick fel i din förra relation? Vill du maxa dina chanser att nästa förhållande ska vara för alltid? Då ska du vara vaksam på 5 saker som lätt kan ta död på kärleken…

Av alla de problem man kan stöta på som par vore nog ändå otrohet det värsta som skulle kunna hända en relation, kanske du tänker?

Men faktum är att det finns andra saker par ägnar sig åt som kan vara betydligt farligare för kärleken. Det menar i alla fall psykologen Maria Farm.

– På lång sikt kan detta vara betydligt mer förödande än otrohet, säger hon till Expressen.

Sakerna som tar död på er relation:

1. En nedlåtande ton. Att prata med eller om varandra i negativa ordalag, ha en nedlåtande eller mästrande ton eller ge varandra små pikar förgiftar sakta kärleken och brukar i längden få sina följder.

2. Ständig svartsjuka. Befogad svartsjuka är en sak men det är inte alltid det är så. När svartsjuka sätts i system utan giltigt skäl blir det till slut ohållbart, menar Maria Farm.

3. Bråk om småsaker. Precis som i resten av livet gäller rådet: ”Välj dina fighter” inte minst när det gäller kärleksrelationer. Se till att det inte blir en vana att bråka om allt, då blir ni snart emotionellt slutkörda och förbittrade.

4. En relation som har blivit för bekväm. Det finns en term för detta när det gäller homosexuella kvinnor: Lesbiska sängkammardöden kallas det när två personer som lever tillsammans blir så bra vänner att det till slut är allt de är… Det är förstås på gott och ont och för vissa gör det kanske inte så mycket. Men för passionen kanske det inte är det roligaste att bara känna vänskap? Här behöver det förstås inte bara handla om sex. Romantisk och fysisk samvaro är minst lika viktigt.

5. När kommunikationen upphör. Par som slutar att prata med varandra är dödsdömda (ja, som par alltså, inte som personer). Kommunikation är enormt viktigt och när någon i paret plötsligt tystnar och stänger in sina känslor skapas en klyfta.

TIPS! Gör gärna Mötesplatsens matchningstest för att få förslag på singlar som passar dig och din personlighetstyp! Det ökar din chanser att träffa någon som du kan få ett långvarigt förhållande med.