Har du för höga krav?

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Har du för höga krav?

Förstör dina höga krav chanserna till kärlek? Vi tipsar ofrivilliga singlar om hur man lär sig att tänka annorlunda.

Man SKA ha höga krav när man dejtar men ibland kan det gå överstyr och man dömer potentiella partners lite för snabbt. Risken finns att du förlorar ditt livs kärlek bara för att han eller hon inte passade exakt in i din drömmall.

Vanliga tankebanor att fundera kring:

”Alltså – de där byxorna…”

Dejten är supertrevlig men hens skor är ju bara fruktansvärda. Byxorna är för korta och den där mössan. Hur tänker man? Dejtens klädstil är helt enkelt inte perfekt i dina ögon. Ett vanligt bekymmer – många är noga med hur ens framtida partner klär sig.

Tänk så här: Ingen har en perfekt garderob – eller hur? Och det viktigaste är väl ändå hur dejten trivs med sig själv? Vad är mest värdefullt – vad dejten har på fötterna eller hur hen är som person? Sen ska man inte förändra en person – men man kan ju alltid följa med som smakråd under nästa shoppingtur… 😉

”Gräset är alltid grönare på andra sidan”

Du tänker att det alltid finns någon bättre. ”Nästa kille/tjej är nog perfekt….” Detta är ett vanligt problem när man nätdejtar då det hela tiden är lätt att få nya kontakter.

Tänk så här: Självklart ska man inte nöja sig med något halvbra och du ska välja en person som du tycker är bäst för dig. Men finns det verkligen någon perfekt? Svaret är nej. Men när det pirrar och du känner dig förälskad – då har ni goda chanser att bli perfekta tillsammans. Våga låta det ta tid och testa att ge personen du dejtat en chans till. Det värsta som kan hända är att det inte klickar och det bästa som kan hända är ju faktiskt att du kan bli kär.

”Det är inte som i filmerna...” 

Du har sett ”The Holiday” 1000 gånger och är övertygad om det finns en Jude Law eller en Cameron Diaz för dig.

Tänk så här: Film är inte verklighet. Inte alltid heller livet som visas på sociala medier. Ja, visst finns det personer som är superromantiska , som älskar att skämma bort sin partner med lyxiga gåvor. Men förmodligen får du leta väldigt länge innan du hittar någon som i filmerna. Tänk på att kärleken i sig kan få dig att känna dig som en prins eller prinsessa.

”Dejten bor för långt bort”  

Många söker av praktiska skäl efter en ny partner i sitt närområde. Det är smidigt och man orkar inte med ett distansförhållande.

Tänk så här: Vilket väljer du: ett liv med en okey partner i din hemstad eller ett liv med ditt livs kärlek som när ni träffas bor 50 mil bort? Alternativ två kommer troligtvis innebära en hel del trixande första tiden – men ärligt talat – det kommer vara sååå värt det!