Maxa chanserna till livslång kärlek

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Maxa chanserna till livslång kärlek

Har du något på gång med en drömprins eller drömprinsessa? Vill du maxa dina chanser till ett långt och lyckligt förhållande denna gång?
Vi har samlat några konkreta tips som får relationen att fungera – förhoppningsvis för alltid.

Finns det en hemlighet bakom en lång och lycklig relation? Ja, i alla fall verkar man se återkommande mönster hos lyckliga par. Ofta handlar det om små vardagliga saker som stärker relationen i det långa loppet.

ÅTTA KONKRETA TIPS PÅ  EN LYCKLIG RELATION:

– Var positiv! Att älta och grotta ner sig i elände leder sällan till något utvecklande. Par som istället kan tänka ”vad har vi lärt oss av detta?” mår bäst i längden.

– Var ett team! Arbeta på något tillsammans. Det behöver inte vara så avancerat. Laga en middag tillsammans eller dela en knäpp hobby. Det kommer stärka er band.

– Var fysisk. Det behöver inte alltid betyda sex. Regelbundna enkla små saker i vardagen. Krama din partner, håll hans/hennes hand eller massera varandras fötter. Vad du gör spelar egentligen inte så stor roll – bara att ni rör vi varandra!

– Lägg undan mobilen. Visa att du är fokuserad och intresserad av din partner. Fråga hur hans eller hennes dag har varit. Öva på att lyssna utan att avbryta och att ta er tid till att ha egen-tid utan tv och mobiler som stör.

– Stötta i vått och torrt. Intressera dig för din partners drömmar och mål. Lyckliga par bryr sig om varandra, uppmuntrar och är där för den andra när tiderna är tuffa.

– Fortsätt att dejta. Försök att ”gå på dejt” i alla fall en gång i månaden. Men det behöver inte vara något avancerat. Klä upp er lite extra för middagen hemma, öppna en flaska vin och prata om veckan som gått.

– Fortsätt med det ”lilla extra”. Efter den första nyförälskade perioden tror många att de inte längre behöver göra det ”där lilla extra” för sin partner. Men fortsätt med tjänster och smågester, de fyller upp kärlekstanken lite. Gör te, köp en liten spontan gåva eller hjälp till med en syssla som du vet att din partner avskyr.

– Ge varandra egentid. Alla behöver vara ensamma då och då. Tillåt dig själv och din partner att få eget utrymme – det kommer gynna er relation i längden.