Vanligast att skilja sig under sommaren

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Vanligast att skilja sig under sommaren

En ny kartläggning som gjorts av upplysnings-sajten Ratsit visar att hela 15 000 personer skilde sig under maj, juni och juli förra året i Sverige. Detta tyder på att kärleken inte blomstrar lika mycket under sommaren som många kanske tror…

Kanske är det den heta sommarsolen eller semesterkänslan av frihet som lockar folk att gå skilda vägar och påbörja ett nytt kapitel i livet? Flest par skiljer sig under juli månad. Den tredje mest vanliga månaden för att skilja sig är i juni. Men där emellan kommer faktiskt december månad som slår sig in på en andra plats som den näst mest vanliga månaden att skilja sig på. Även om december tillhör en helt annan årstid än de andra två har de alla några gemensamma faktorer. Många är nämligen lediga under dessa perioder. Sommaren och årets slut lockar till en nystart för många och dessutom så spenderar man mycket tid ihop.

När kan man börja dejta igen?

En skilsmässa eller separation är aldrig rolig och det kan ta tid för hjärtat att läka efter ett uppbrott. Men livet måste gå vidare och då är bara frågan när och hur? Enligt oss på Mötesplatsen är detta oerhört individuellt. Man kan inte säga någon exakt tid. Vissa är redo samma dag som personen som man skiljer sig från går ut genom dörren, men de flesta behöver tid att sörja. Ofta märker man på den egna lusten när det är dags. Alla har vi ett behov av kärlek och närhet, men det är oerhört olika när lusten kommer.

Har du frågor eller funderingar kring hur man dejtar seriöst finns alltid vi på Mötesplatsen här för dig!