Dejtingsajters medlemsantal

Postat i: 

Nätdejting

Dejtingsajters medlemsantal

I Sverige är det inte alla dejtingsajter som går ut med hur många medlemmar de har. Mötesplatsen gör det och även Match.com och E-kontakt uppger ett medlemsantal. Vad som ligger bakom siffran på antalet medlemmar varierar däremot en hel del.

På Mötesplatsen står medlemssiffran för aktiva medlemmar. Vi har i dagsläget ca. 75 000 registrerade medlemmar i Sverige och alla dessa har varit aktiva under de senaste två månaderna. Det kan vi vara säkra på eftersom medlemmar som inte har varit inloggade på två månader raderas. För att räknas som aktiv medlem måste man också ha verifierat sin e-post. Vi har däremot ca. 130 000 besökare varje vecka. Att antalet singlar som besöker sajten är så pass många fler än antalet registrerade kan delvis förklaras med att det hela tiden är nya medlemmar som registrerar sig samtidigt som en del medlemmar försvinner. Varje dag avslutar många människor sitt medlemskap för att de har träffat någon samt att en del raderas på grund av att de inte är aktiva på sajten längre. Vi har självklart också en hel del nyfikna besökare till sajten som ännu inte har registrerat sig som medlemmar.

Inne på sajten visar vi också tydligt när en medlem senast var aktiv på sajten. Antingen att personen är inloggad just nu, eller tid och datum för personens senaste aktivitet.

E-kontakt säger att de har 500 000 medlemmar. I motsats till Mötesplatsen raderar de inte medlemmar som inte är aktiva. De uppger vidare att de har 160-170 000 besökare per vecka. Här är alltså antalet besökare till sidan bra mycket färre än antalet medlemmar. Något som säger en del om hur aktiva de 500 000 medlemmarna är.

Match.com uppger att de har 800 000 medlemmar i Sverige. Det skulle innebära att nästan 9% av alla svenskar skulle ha en profil på Match. Hur relevant känns det? Inte heller här raderas inaktiva medlemmar. Deras siffra på antalet besökare varje vecka är 699 000. Något som inte heller går ihop med verkligheten då en oberoende undersökning visar att att det finns ca. 400 000 personer som nätdejtar i Sverige. Gissningsvis är det en internationell siffra och antalet besökare de uppger är inte endast de svenska.

I USA har match.com till och med blivit stämda för att vilseleda sina medlemmar genom att man kan bli ihopmatchad med medlemmar som inte är aktiva på dejtingsajten. För att citera advokaten som representerar personen som stämt företaget. “Match defrauds the consumer of their time and personal investment every time a person pays Match’s subscription fee and writes to a member who won’t have the ability to read what they wrote or see their profile.”

Det Match säger om saken är att stämningsansökan saknar grund och att de står bakom sin produkt till 100%.

För oss på Mötesplatsen är det viktigt att känna att vi erbjuder våra medlemmar det som efterfrågas, aktiva singlar. Vår sajt är aldrig bättre än våra medlemmar. Därför tycker vi att det ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sig. Kanske kommer det som sker i USA att ge avtryck även i Sverige?

Läs om Martin, vars profil ligger kvar på Match.com två år efter han senast var aktiv.

Läs mer om stämningen mot Match.com.

Titta på Aftonbladets sammanställning av dejtingsajters medlemsantal.