5 knep för ett härligare singelliv

Postat i: 

Singel i Sverige

5 knep för ett härligare singelliv

Känner du dig singeldeppig så här i juleltider? Du är inte ensam. Som tur är har vi bästa tipsen på hur du får ett lyckligare singelliv och hur du gör det bästa av situationen innan det äntligen blir DIN tur…

Den ofrivilliga ensamheten är inte alltid särskilt kul och det är lätt att komma in i fel tankebanor. Men varför inte göra det BÄSTA av situationen medan du ”väntar” på lyckligare tider i ditt kärleksliv?

Du förlorar INGET på att försöka göra det bästa av en situation…

5 tips för ett lyckligare singelliv:

1. Bara LEV! Vad tjänar du på att bara sitta och låta tiden gå medan livet fortgår där ute? Hitta på roliga saker, fånga dagen och gör sådant som både berikar dig och gör dig lycklig. Meningsfullhet och att leva ett aktivt liv går ofta hand i hand.

2. Sluta begränsa dig själv. Fick inte singelkompisen ledigt för att åka på er drömresa? Strunt i det – åk själv! Gör det DU vill i livet och ignorera alla dumma tankar om att du inte kan bara för att du råkar vara singel. Som bonus kan det vara bra att veta att självständighet väldigt ofta upplevs som attraktiv bland singlarna. Att söka sympati med ”stackars mig”-tankar är inte lika spännande…

3. Vårda andra relationer. Du är just nu utan en partner. Trist. MEN du är förmodligen inte utan familj och vänner per automatik bara för att du saknar en partner. Bjud hem vänner, gå ut och dansa, gå på bio ihop, ta en fika med en trevlig arbetskamrat! Återigen: NJUT och ta tillvara på det som finns i livet utöver kärlek och romantik. Vårda dina familjerelationer och bygg nya vänskapsrelationer om du saknar vänner eller behöver förnyelse. Skapa meningsfullhet och goda sociala relationer – dessa är lika viktiga som kärlek- fast på helt andra villkor.

4. Nätdejta aktivt men ta inte allt på blodigt allvar. Din framtida kärlek kommer troligtvis inte bara knacka på hemma hos dig. Du måste vara aktiv själv. Uppdatera din profilbild, ta många nya kontakter och fila på din profiltext. Men glöm för guds skull inte att ha kul! Blev dejten misslyckad? Ja, ja – troligtvis lärde du dig något nytt. Eller så kanske du finner en god vän? Glöm inte att ha kul under resans gång.

5. Lycklig som singel – och för alltid. Ta chansen att utveckla en känsla av självvärde som inte har något att göra med vad en eventuell partner tycker om dig. När du känner dig nöjd med livet redan innan du träffar någon att ha en relation med minskar risken för att du kommer ställa orimliga krav och förväntningar på att din partner ska tillgodose alla dina behov.

Hjärtligt lycka till!