Petter är Sveriges härligaste pappa!

Postat i: 

Singel i Sverige

Petter är Sveriges härligaste pappa!

Singlarnas favoritpappa år 2010 är rapparen Petter Askergren! Petter fick hela 29% av singlarnas röster och vann därmed stort över de andra kändis-papporna som var med i omröstningen. Skådespelarna Stellan Skarsgård och Mikael Persbrandt kom tvåa respektive trea på singlarnas lista. Läs hela resultatet från singelundersökningen.

Petter, 36, är gift med extrem-skidåkerskan Michaela Fröstad och tillsammans har de barnen Lexus, 4, och Vita, 2. Han har även sonen Alfons, 7, från ett tidigare förhållande. Petter träffade sin blivande fru i Åre där hon lärde honom allt om vikten av att ha tyngden på dalskidan. Petter med familj har nu sitt huvudboende i Åre, men har även hus i Haninge utanför Stockholm. På somrarna tar pappa Petter med fru och barn till deras sommarboende på västkusten.

Petter slog ner som en bomb i musik-Sverige när han släppte sin debutplatta Mitt sjätte sinne 1998. Med låtar som Vinden har vänt och Mikrofonkåt lyckades han sätta svensk hip-hop på kartan i ett slag och har fått hela landet att slänga händerna i taket. Sedan dess har Petter släppt sju album och ägt sitt eget skivbolag under en period. Han är nu aktuell med sin nya skiva En räddare i nöden, där han samarbetar med bland andra Magnus Carlsson och Veronica Maggio.

Petter har under hösten setts i tv-programmet Så Mycket Bättre i TV4, där han har framfört rap-tolkningar av låtar skrivna av Lasse Berghagen, Christer Sandelin, September, Thomas Di Leva och Lill-Babs. Några av de mest hyllade låtarna från programmet är Petters versioner av Berghagens Stockholm i mitt hjärta och Di Levas Dansa din djävul. Sångerskan Petra “September” Marklund toppar dessutom listorna just nu med sin discoversion av Petters hit Mikrofonkåt.