Träningsmode – det aktiva modet

Postat i: 

Singel i Sverige

Träningsmode – det aktiva modet

Detta är ingen mode- och träningsblogg, men just nu befinner vi oss i Portugal och här finns Runners Store på plats för att presentera årets bästa och hetaste träningsmode. De flesta som tränar har höga krav på sina träningskläder, de ska vara snygga samtidigt som bekväma och funktionella. Det är inte alltid så enkelt att hitta träningskläder som uppfyller alla krav, därför tänkte vi presentera lite av vad ni kan förvänta er att hitta i sportbutikerna under det kommande året. Vill ni vara hetast av alla på ert träningscenter får ni även de viktigaste träningstrenderna inför träningsåret 2013. Här kommer Runners Stores Josefins Berg Brings tips på vad man ska tänka på med träningskläder.

Vilka är de största träningstrenderna under 2013?

Det ska vara mycket färg, klara, starka färger på skor och kläder. Kompressionskläder, tights och strumpor. Det börjar mer och mer bli inne med att det inte ska “synas” att det är träningskläder, det ska lika “vanliga” kläder mer. Vilket är roligt eftersom att utbudet av kläder växer och det är alltid roligare att träning om man har snygga kläder.

Vad är viktigt att tänka på när man köper träningskläder?

Det viktigaste att tänka på är att kläderna är sköna. Att det inte sitter för tight eller finns konstiga sömmar på ställen där man lätt kan få skav ex. armhåla, ljumske osv. Att det är bra material som andas speciellt i jackor. Men sen också att det är snyggt, man ska trivas i sina träningskläder, så att man med glädje tar dem på sig när man ska ut och träna!

Träningsskor är ganska dyra och man vill ju köpa bra skor. Vad är de viktigaste att tänka på när man köper träningsskor?

– När det gäller träningsskor är det viktigast att ha skor som passar dig. Ta hjälp och kollar vad du behöver, det är viktigt att man kollar sitt löpsteg för att se om man är neutral i steget, pronerar eller supinerar. När man vet det väljer man den sko som är skönast på foten, det ska inte trycka eller glappa någonstans. Detta är också bra att kolla även om man inte löptränar utan “bara” jympar. Har man bra skor avlastar man hela kroppen.