5 dejtingtips efter skilsmässan

Postat i: 

Dejtingtips

5 dejtingtips efter skilsmässan

Det ÄR pirrigt och konstigt att dejta efter en skilsmässa – det kan många skriva under på. Och är det är dags att börja träffa, det vet bara du. Men när du känner dig redo kan dessa tips hjälpa dig på vägen:

1. Förbered frågor. Nervös för obekväm tystnad under dejten? Då är bästa tipset att klura ut lite frågor och ämnen att prata om i förväg. Det kommer hjälpa dig att föra samtalet framåt.

2. Håll dig lugn. Ladda mentalt innan dejten. Det är naturligt att vara nervös men gör något innan som brukar få dig lugn. Ta ett bad, lyssna på din favoritmusik eller ring en kompis som kan stilla de värsta nerverna.

3. Skynda långsamt. När du gått igenom en skilsmässa är det viktigt att ge dig själv tid att tänka och känna efter vad du vill. Även om du bestämt dig för att träffa en ny partner så måste det inte ske just idag. OCH träffar du någon som känns rätt så kan han eller hon troligtvis tänka sig att vänta tills du känner dig redo.

4. Ladda med svar på denna fråga. Du kan nog räkna med att din dejt kommer fråga varför du och ditt ex bröt upp. Svaret på just den frågan kan vara skönt att ha tänkt igenom innan så att du inte blir obekväm när den kommer.

5. Inget blodigt allvar. Glöm för guds skull inte att ha kul och tänk att allt är en erfarenhet. Ha roligt och se det hela som en möjlighet att lära känna en nya människa och samtidigt prova något nytt.