5 fjantiga dejtingregler som du borde glömma

Postat i: 

Dejtingtips

5 fjantiga dejtingregler som du borde glömma

Spelar du svårfångad och tycker att mannen ALLTID ska ta notan? Hög tid att uppdatera dig till dejting á la 2018!

Det finns många föreställningar om hur man bör bete sig på en dejt. Det är lätt att halka in i könsstereotypa vanor och tänka att ”det är så det ska vara”. Men det finns faktiskt en del oskrivna dejtingregler som borde suddas ut för alltid…

5 förlegade dejtingregler:

1. ”Jag tänker då inte ta första steget….”
Det här är egentligen bara sunt förnuft; om ingen tar första steget och exempelvis skickar det där första meddelandet så blir det ju ingen dejt. Att vara den som tar initiativet till en dejt innebär absolut ingen prestigeförlust eller att visa sig ”för angelägen”. Dagens coola killar och tjejer tar för sig!

2. ”Mannen ska betala hela notan…”
Vem som betalar notan, eller om ni väljer att splitta den, beror helt enkelt på omständigheterna. Självklart är det ingen ”lag” att det alltid är mannen som betalar. Visst kan det vara kul att bli bjuden, och i så fall kan ju du bjuda tillbaka nästa gång ifall det passar. Gör som det känns bäst och mest naturligt. Men akta dig för millimeterrättvisa – det kan döda vilket förhållande som helst!

3. ”Spela svårfångad”
Att spela svårfångad känns såååå 2015. Det är som upplagt för missförstånd och onödigt krångel. Om du vill umgås med en person och den personen vill umgås med dig så kör! Livet är för kort för att leka fåniga lekar.

4. ”Fråga aldrig: Är vi ihop nu?”
Det är självklart nervöst att fråga den andre om ens känslor är besvarade och om ni två är ett par ”på riktigt” eller inte. Men det blir lätt en utdragen plåga att gå på dejt efter dejt utan att ”veta”. Det är inget fel att våga ta upp detta känsliga ämne och kräva ett besked, det visar ju att du är seriöst intresserad.

5. ”Jag har aldrig sex på första dejten”
Det finns helt enkelt ingen regel för när det är ”rätt” att ha sex första gången – det kan vara på första dejten likaväl som på den 25:e. Även här gäller att göra det som känns rätt för dig: att du är ärlig mot dig själv och litar på din magkänsla.