Detta kan du prata om på dejten

Postat i: 

Dejtingtips

Detta kan du prata om på dejten

Brukar du få tunghäfta när du dejtar? Lugn, bara lugn. Mötesplatsen tipsar här om tio samtalsämnen och frågor.

Dags för dejt? Tycker du att det är svårt att komma på ämnen att prata om när du är lite nervös? Du är inte ensam – det är en pirrig situation och många får lätt tunghäfta…

 
– Grundläggande vid en dejt är ändå att man ställer frågor och visar sig intresserad av den andra personen, säger Emma Edespong från Mötesplatsen.

Tio tips

Nedan ger vi tio förslag på frågor att ställa. Låt dig inspireras och omformulera gärna så att det känns rätt för dig.

1. Gillar du att resa och vilket är ditt drömresmål? Om båda gillar att resa är detta ämne outtömligt. Ge restips och berätta vilken plats i världen du skulle kunna tänka dig att bo på.

2. Vad drömmer du om att göra? Mål och visioner är alltid spännande och ger en härlig känsla av att allt är möjligt.

3. Berätta om din uppväxt? Fråga vart dejten är uppvuxen och lite om personens familj. Detta visar att du är genuint intresserad.

4. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Här kan du få en hint om du dejtar en person som uppskattar romantik…

5. Vad tycker du är viktigt i ett förhållande? Denna fråga ger ett seriöst intryck och ger dig en chans att upptäcka om ni delar samma värderingar.

6. Vad lyssnar du på för musik? Ett bra sätt att hitta likheter är att fråga om dejtens kultursmak – fråga om musik, tv-program och kanske teater?

7. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kan säga en hel del om en person och dess vardagsvanor…

8. Vem är din bäste vän och varför? Det alltid spännande att hör vad dejten har för umgänge och vad de uppskattar hos andra personer.

9. Vad är viktigast i ditt liv? Varför låta det gå en massa tid innan du kommer till kärnan av din dejts personlighet? Fråga på ett avslappnat sätt så att dejten inte känner sig ställd mot väggen.

10. Vad får dig att skratta? Att kunna skratta tillsammans är en av de viktigaste delarna i ett förhållande. Skratt och humor kan förhöja vardagen och hjälpa er genom jobbiga perioder.

 

Vinn en drömdejt

Nu när du är fulladdad med samtalsämnen så har du väl inte missat att vi på Mötesplatsen tävlar ut en drömdejt på SPA? Följ oss på Facebook för mer info.

Lycka till!