Nätdejta som ensamstående förälder

Postat i: 

Dejtingtips

Nätdejta som ensamstående förälder

Har du barn och söker en ny partner att dela livet med? Du ska veta att du är sannerligen inte ensam. På Mötesplatsen finns tusentals ensamstående föräldrar som medlemmar.

 

Vi på Mötesplatsen vet vilka problem som ofta uppstår som ensamstående och ger här våra bästa tips till alla härliga singelföräldrar:

– Var ärlig. Var öppen tidigt när du dejtar. Självklart är du tydlig med att du redan har barn och på så vis ger du personen som du dejtar möjlighet att ta ställning till om han eller hon är redo att ge sig in i en ny familj.
Har du har speciella tider eller veckor då du har dina barn hos dig? Var tydlig med vad som gäller och dina tankar kring hur du önskar pussla ihop din tid. De som du dejtar är inga tankeläsare, men med god kommunikation kan ni hitta en lösning som passar alla.

– Vänta med att presentera barnen. Att hålla barnen utanför en ny och ännu osäker relation minskar risken för att de senare hamnar i en situation där de känner sig besvikna eller avvisade. När du märker att relationen börjar bli ordentligt seriös kan du introducera barnen för din nya kärlek. Då kan det vara en god idé att hitta på något tillsammans som du vet att ni uppskattar allihop, men som du vet är särskilt kul för barnen. Åk skridskor eller gå på zoo!

– Ha inte för höga förväntningar. Det är inte lätt att komma in i en ny familj. Försök låta bli att måla upp en drömbild över hur livet kommer se ut med en ny partner i familjen. Det tar ofta lite tid för barnen att vänja sig vid en ny person, så bli inte besviken om det inte blir så fantastiskt som du hade tänkt. Ta även hänsyn till din partners känslor inför mötet med dina barn. Det är lätt att känna sig obekväm, nervös och osäker. Tids nog kommer det att ge sig!

– Du är inte bara mamma eller pappa. Naturligtvis är barnen det mest värdefulla du har i livet, men du är inte bara mamma eller pappa. Du har en personlighet och identitet som sträcker sig utanför föräldraskapet. Glöm inte att träffas utan barn för att upptäcka om ni verkligen passar ihop.

– Gör vårt Matchningstest! Som ensamstående vill man inte spilla tid i onödan och man har ofta klara definierade behov. Genom att använda Mötesplatsens matchningstjänst ökar man sin chanser till ett längre och lyckligare förhållande.