Fem tips på lyckad dejting

Postat i: 

Dejtingtips

Fem tips på lyckad dejting

Att lyckas med första dejten är inte alltid så lätt. Det ska vara trevligt utan att det blir konstigt eller obekvämt. De flesta som dejtar någon för första gången kan känna sig lite nervösa och spända och det är lätt att små saker bli fel. Därför vill Mötesplatsen ge sina medlemmar några tips på vägen för att få en så bra första dejt som möjligt.

1. Träffas alltid på en offentlig plats till exempel över en lunch eller på ett fik. Med lite liv och rörelse omkring er blir det lättare att slappna av. En eventuell tystnad kommer inte att kännas lika påtaglig i en livlig miljö och har ni inget att prata om kan ni prata om maten, eller miljön omkring er. Dessutom är det alltid säkrast att träffa en okänd person bland andra människor.

2. Börja lugnt och slå inte på stort direkt. Att bjuda din dejt på en trerättersmiddag första gången ni ses kan lätt bli lite stelt och kännas lite för mycket. Skräm inte iväg din dejt, spara istället på de stora gesterna tills ni lärt känna varandra bättre.

3. Att gå på en första dejt är ofta lite nervös och pirrigt. Det kan vara lätt att stressa upp sig över både klädsel och vad man ska prata om. Försök att inte göra dig till utan var dig själv och ha kläder du trivs med. Din dejt förväntar sig att få träffa dig och ingen annan.

4. Om det är du som ska bestämma dejtingaktivitet försök inte att välja någon neutral aktivitet, utan välj något du gillar. Det speglar din personlighet och har du tur kommer din dejt att uppskatta ditt val.

5. Till sist, lagom är bäst. Prata och berätta om dig själv men glöm inte att lyssna på din dejt också. Ni vill båda lära känna varandra så var noga med att både lyssna och prata. Hitta gemensamma intressen eller intressanta diskussioner där ni båda kan få chans att prata.

Nu är det bara att börja dejta och Mötesplatsen önskar er lycka till och hoppas att ni kommer lyckas riktigt bra med era första dejter.