Johan Olsson överlägset populärast hos singlarna

Postat i: 

Singel i Sverige

Johan Olsson överlägset populärast hos singlarna

Även om svaret på frågan kan tyckas självklart frågade Mötesplatsen sina medlemmar vilken svensk som gjort den bästa prestationen i Skid-VM 2013. Svaret kom utan tvekan, Johan Olsson! Han är överlägset populärast hos både kvinnor och män med 86% av alla röster.

För några veckor sedan avslutades Skid-VM för den här gången, det var många som följde svenskarnas kamp i både spåren och backen.

VM:et började i skidbacken där Frida Hansdotter gjorde en bra prestation och lyckades knipa en bronsplats. Tyvärr var det den enda medaljen Sverige fick i det alpina VM:et. I längdskidåkningen gick det däremot betydligt bättre. De svenska längdskidåkarna lyckades ta flera silvermedaljer men de fick hela tiden se sig slagna av Norge i kampen om guldmedaljerna. Länge såg det ut som att det bara skulle bli andraplatser för Sverige i det här världsmästerskapet.

På söndagen avslutades VM med ett femmilslopp för herrarna. Även om det stod flera duktiga svenskar på startlinjen var det många som inte vågade hoppas på en svensk guldmedalj. Men redan i början av femmilen visade Johan Olsson att han tänkte försöka skida emot ett guld. Efter 15 km lyckades han åka ifrån alla och höll sedan ledningen hela vägen in i mål. Inte ens Norges skidkung Petter Northug hade en chans emot Johan Olsson. Ensam på upploppet kunde Johan Olsson lugnt staka sig in i mål framför den något förvånade norska hejaklacken.

Innan loppet ens var färdigt fylldes sociala medier med hyllningar till Johan Olsson. Det var många som tyckte att han gjort en enorm prestation oavsett hur det skulle sluta. När han som förste man korsade mållinjen efter nästan fyra mils ledning föddes en ny svensk skidlegend.

Får vi gissa att bragdguldet på nästa års idrottsgala förmodligen redan är avgjort?