Hur nobbar man utan att såra?

Postat i: 

Dejtingtips

Hur nobbar man utan att såra?

Ibland blir det svårt. Som när känslorna inte är besvarade. Många undrar hur man ska säga tack, men nej tack, utan att såra.

Generellt kan man säga att ärlighet i möjligaste mån är att rekommendera. Men det gäller att ha en viss finkänslighet så att man inte blir plump eller sårar någon. Om man exempelvis har varit på dejt med någon som vill träffas igen, och man själv inte vill det, måste man vara ärlig. Att inte svara eller dra sig undan är rent ut sagt otrevligt.

Det schysstaste man kan göra att vara ärlig på ett rakt och seriöst sätt. Man kan säga ”Tack för att du hör av dig igen, men för mig klickade det tyvärr inte till 100 procent. Jag önskar dig all lycka till med kärleken i framtiden!”.

Det kan också vara trevligt att ta tillfället i akt att lyfta fram något som man tyckte var positivt med dejten för att avböja på ett mer ödmjukt sätt.

Om det inte känns rätt på själva dejten?

Känner man redan på själva dejten att detta var inget för mig, kan man givetvis inte bara gå därifrån. Då gäller det att sitta kvar och avrunda vid tillfälle (inte efter 2 minuter…).

Viktigt är ändå att ha en ”open-minded” syn på själva dejtandet. En anledning att stanna kvar är att man kan kanske ändrar sin uppfattning av personen. Eller finner en vän?

Kärlek infinner inte alltid vid första ögonkastet och se det som ett kul tillfälle att träffa en ny person. Det är inte blodigt allvar och alltid lär du dig något.

Om det är du som får ett nej…

Om du är den person som blir nekad är det viktigt att du accepterar ett nej utan att fortsätta fråga eller älta det hela.

Tänk att det var lika bra att du fick reda på det nu. Så slipper du spilla din dyrbara tid. Man måste bara acceptera och söka vidare. För varje dejt du går på kommer du förhoppningsvis ett steg närmare kärleken…

Hjärtligt lycka till!