Över 50 procent kollar upp sin dejt på nätet

Postat i: 

Dejtingtips

Över 50 procent kollar upp sin dejt på nätet

Dags för dejt? Du vet väl att chansen är ganska stor att din dejt vet mer om dig än du tror. Över hälften av Sveriges singlar kollar upp sin dejt på nätet innan.

– Kvinnor verkar vara mer nyfikna och angelägna om att vara förberedda än män. Hela 67 procent av kvinnorna svarar att de namn-googlar eller kollar upp personen på sociala medier innan de går på dejt. För män är siffran 46 procent, säger Emma Edespong från Mötesplatsen.

Frågan ”Brukar du kolla upp din dejt på nätet?” ställdes nyligen till medlemmarna och besvarades av 3293 svenska singlar.

Resultatet
Resultatet blev följande:

  1. Nej, det får bli en överraskning  (47%)
  2. Ja, jag namn-googlar (30%)
  3. Ja, jag söker på sociala medier (23%)

Personligt varumärke
Enligt Emma Edespong är detta en växande trend och man ska vara medveten att idag är det en ganska enkel manöver att kolla upp vart din dejt bor, arbetar, kör för bil och mycket annat.

– Det är ju inte ovanligt att man kollar upp en sökande vid en rekrytering på exempelvis sociala medier. Samma gäller i jakten efter en partner. Det är ditt personliga varumärke och därför bör man kunna stå för allt som man lägger ut på sociala medier, avslutar Emma Edespong.