Stilexperten: Så klär du dig för första dejten

Postat i: 

Dejtingtips

Stilexperten: Så klär du dig för första dejten

Jippi, den första dejten är spikad! Men hjälp, nu är det mycket att tänka på. Kläder, till exempel. Vad ska man ha på sig? Lugn, stilexperten Katarina Althin guidar dig.

Katarina Althin arbetar som stilexpert som hjälper kvinnor och män med att välja rätt kläder. Hon bloggar på stilexperten.mabra.com och driver den populära podden STILSNACK om stil, mode och inredning.

Hej Katarina! Vad har du för grundläggande tips gällandes outfit till första dejten? Hur ska man tänka?
– Ledordet är lagom – varken för mycket eller för lite – för första dejten! Men framförallt handlar så handlar det om att komma som sig själv. Bär kläder som du känner dig fin, avslappnad och trygg i.

Finns det några big NO, NO? Vad tror du är vanliga misstag?
– Du vill absolut inte ”overdo it”. Satsa istället på kläder som passar för aktiviteten. Du vill inte komma i partystassen till skogen och tvärtom. Det är ganska vanligt att ”åfågla” – alltså göra raggningsförsök genom att klä sig extra dyrt och lyxigt. Den som verkligen är ute efter ett seriöst första möte brukar ofta se igenom den sortens raggningstaktik.

Vad tänker du, klädmässigt, om man ska ta en enkel fika på stan?
– Satsa på kläder som visar vem du är! Den typiska jeanspersonen satsar så klart på att dressa upp jeansplagget medan kavajpersonen gör samma sak med kavajen och så vidare.

Och om man ska gå på middagsdejt på restaurang på kvällen?
– På en middagsdejt har vi verkligen tid att syna detaljerna! Visa din dejt att du bryr dig om hen genom det sätt du har gjort dig fin före middagen. Tänk lite så här, det är bättre att ha strukit skjortan än att komma i en skrynklig märkesdito. Samma sak gäller med skor och naglar, makeup och hår – för det är det som kommer att synas för din dejt.

Något annat avslutande stiltips som alltid går hem?
– Kom ihåg – du ska kunna stå, gå och sitta bekvämt i dina kläder. Då kommer den naturliga hållningen och leendet fram.

Alltså snyggt men också bekvämt, det verkar vara ledorden att gå efter. Ha det så mysigt, detta kommer att gå bra! ❤❤❤