Undersökning: Viktigt med ett välstädat hem enligt svenska singlar

Postat i: 

Dejtingtips

Undersökning: Viktigt med ett välstädat hem enligt svenska singlar

När hösten står för dörren och sommarflirtar byts ut mot mys i TV-soffan kan det vara värt att plocka fram dammvippan. De svenska singlarna är tydliga. Ett välstädat hem gör att du samlar många pluspoäng!

Cirka 1700 medlemmar på Mötesplatsen har svarat på frågan ”Är det viktigt att din dejt har det välstädat hemma?” Resultatet? Nästan 6 av 10 tycker att det är ett stort plus, 30 procent svarar att det är inget som de tänker på medans cirka 1 av 10 menar att det bara är hemtrevligt om det är lite rörigt. Intressant är också att kvinnor verkar vara extra noga med att dejten inte ska samla damm i hörnen. 72 procent att kvinnorna menar att välstädat hem är ett stort plus.

Det sägs att kärleken övervinner allt, men Mötesplatsens undersökning visar att man ska se upp med ett alltför rörigt hem. Man bör också vara medveten om att ens hem skickar signaler om vem man är till den man dejtar – SÅ absolut – rent och fräscht är viktigt – men glöm inte att ditt hem ska kännas just som ett hem. Ha gärna framme saker som speglar vem du är som person och vad du har för intressen.

Fem snabba tips på hur du gör ditt hem redo för höstens hemmadejter:

1. Städa. Detta kommer man långt med. Ha ett fräscht badrum, en nybäddad säng och göm undan all smutstvätt.

2. Visa vem du är! Göm inte din skivsamling, ditt pyssel eller dina golfklubbor. Allt som visar vem du är kan leda till bra samtalsämnen.

3. Vädra! Köp ett härligt doftljus och satsa på mysbelysning.

4. Det lilla göra stor skillnad. Det behöver inte bli dyrt att fräscha upp lite hemma. Några nya kuddar i soffan och lite gröna växter kan göra stor skillnad.

5. Tycker du det är svårt? Be en vän som är duktig på att fixa hemma att hjälpa dig med att dejtanpassa ditt hem.