Dejta som änka eller änkeman

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Dejta som änka eller änkeman

Att bli änka eller änkeman efter mååånga år med sitt livs kärlek kan vara en av de mest smärtsamma och utmanande upplevelserna som man kan gå igenom. Kanske känns det omöjligt att ens tänka sig någon annan vid din sida? Vi förstår, det är ingen ovanlig känsla.
Idag ger vi våra bästa tips hur du kan se framåt och hur du ska tänka kring att börja dejta.

När du förlorar någon som du har älskat och som har varit en del av ditt liv, kan det kännas som om en del av dig själv har gått förlorad. Trots sorg och smärta kan det komma en tid när du känner att det vore trevligt att hitta någon att dela sitt liv med igen. Men hur gör man? Och hur dejtar man utan att känna sig som en ”bedragare”?
Lugn, vi har samlat våra bästa tips nedan. Behöver du hjälp och stöd finns vi på Mötesplatsen här för dig. Vi har över 20 års erfarenhet av seriös dejting och har stor erfarenhet av att hjälpa dig som söker kärlek på nytt i livet.

Bästa tipsen - dejta som änka eller änkeman:

❤️ Det är viktigt att du tar tid att bearbeta din sorg innan du börjar dejta igen. Sorgen är en personlig process som varierar från person till person, men det kan ta månader eller till och med år innan du känner dig redo att börja dejta igen.

❤️ När du känner dig redo att börja dejta igen, är det viktigt att du är öppen med dina känslor. Det kan vara svårt att släppa in någon ny i ditt liv, men det är viktigt att du är ärlig om din bakgrund och din sorg. Detta hjälper dig och din potentiella partner att bygga en starkare relation.

❤️ Att dejta när ens partner har avlidit kan vara en känslomässig berg-och-dalbana. Det är naturligt att du kommer att jämföra din nya partner med din tidigare partner, men försök att undvika det. Varje person är unik och du kan inte förvänta dig att din nya partner ska fylla samma plats som din tidigare partner gjorde. Var öppen för nya erfarenheter och relationer. Kanske söker du mer efter någon som delar dina intressen och som du kan hitta på saker med? En vän att gå på konserter, bio och åka på resor med? Ni bestämmer själva vad för typ av relation ni söker!

❤️ Det är viktigt att du inte är ensam när du börjar dejta igen. Prata med vänner och familj om dina känslor och erfarenheter. De kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor och stödja dig när du går igenom denna process.

❤️ Ta gärna hjälp när du ska skapa din dejtingprofil på Mötesplatsen. Se till att lägga lite tid att skriva en bra profiltext och välja bra bilder.

❤️ Glöm inte att ha kul! Sist men inte minst – försök att slappna av och se dejtandet som en kul grej. För vad är egentligen det värsta som kan hända? Ta inte dejten på blodigt allvar, utan se det som en stund där du får möjlighet att lära känna en ny människa och samtidigt prova något nytt.