Fem hinder för kärleken

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Fem hinder för kärleken

Längtar du efter kärlek men lyckas inte träffa en partner? Vi har samlat fem vanliga hinder för kärlek. Kolla om något känns bekant och fundera på vad du kan förändra för att komma närmre målet.

Du ser inte ditt eget ansvar
Jobbar du med din egen utveckling? Om inte – börja genast! Om du vill uppleva äkta kärlek så måste du vara beredd att se över dina egna svagheter. Och inte skylla tidigare misslyckade relationer på yttre omständigheter.

Du fastnar i det som varit
Det är bra att blicka tillbaka på sitt liv för att lära av sina erfarenheter, men om du fastnat i det som varit och ältar din historia kan du aldrig se framåt. Din nya partner finns i framtiden, inte i det förflutna. Du behöver kunna acceptera det som varit och vända blad. Nu finns alla möjligheter att börja om på nytt!

Du vågar inte känna tillit
Ge upp försöken att kontrollera andra och ständigt känna dig misstänksam. Säg ja till mera, var öppensinnad och våga känna tillit. Livet blir så mycket härligare då… Kärlek handlar inte bara om att kunna ge, man måste också vara öppen för att kunna ta emot.

Du tycker inte om dig själv
Du måste bli bekväm med dig själv och tycka om den du är, innan du kan möta riktig kärlek. Om du hela tiden fokuserar på vad som är fel med dig själv och din kropp, måste du ändra fokus. Respektera och stå för vem du är. Du kommer att bli så mycket mer ”likeable” och singlarna kommer uppleva dig som mer attraktiv.

Du ställer krav på kärleken
Om du tror att kärlek är något du ska ”få” så kommer det bli svårt att hitta en partner. För att få så måste du även kunna ge. För att bli älskad måste du först bli en som älskar. Ställ inte krav på din partner – det är inte äkta och sant. Ge upp alla tankar på att du kan manipulera dig till kärlek. Den seriösa och långvariga kärleken kräver ingen ”katt och råtta”-lek.

Resan mot kärlek ska vara pirrig, härlig, kul och kravlös. Känner du dig redo att börja? På Mötesplatsen finns massa dejtingsugna seriösa singlar som, precis som du, bara längtar…. Vi tror på dig – detta kommer att bli bra!