Fem tecken på att det är dags att separera

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Fem tecken på att det är dags att separera

Ingen vill separera – det är inte sällan en tuff resa som väntar. Därför kan det vara svårt att veta när det egentligen är dags. Men visst finns det tecken på att en relation är över. Vi har samlat fem av dem.

Det kan vara svårt att veta när det är värt att kämpa för en relation och när det faktiskt kan vara dags att gå skilda vägar.

Detta är fem konkreta tecken på att relationen är på bristningsgränsen:

1. Förlorad respekt. Att man talar till sin partner på ett sätt som snarare sänker än stärker relationen. Det är en ganska dålig signal. Förakt ligger ju ganska långt ifrån kärlek…

2. Destruktiva vanor och missbruk. En överkonsumtion av exempelvis alkohol hos en av parterna, som hen inte ser som ett problem eller är intresserad av att ta ansvar för, kan leda till att en separation är oundviklig.

3. Ömhet och närhet saknas. Om ni har olika önskemål om hur sexlivet ska se ut blir det problematiskt. De flesta av oss vill dela vår sexualitet med den vi lever med. Därför blir det en stor och sorglig sak att hamna i en situation där ens partner inte visar något intresse eller tar initiativ till det längre. Det gäller i lika hög grad ömhetsbetygelser som kyssar, kramar, gosa och hålla handen. Det som gör relationen till något mer än vänskap.

4. Ni beter er inte längre som ett par. Om ni inte tillbringar någon tid tillsammans längre är det en varningslampa. Om en av er, eller båda, hellre jobbar över, går ut med vänner, surfar eller ägnar all tid åt ett fritidsintresse, och det känns som en lättnad att slippa umgås med den andre partnern, är det en signal om att något inte står rätt till i er relation.

5. Din partner (eller du!) är otrogen upprepade gånger. En otrohet är alltid smärtsam, men kan övervinnas, om båda ger sig den på att jobba sig tillbaka till varandra. Men om otroheten upprepar sig gång på gång, trots att din partner (eller du) lovar bot och bättring, är något allvarligt fel.

——————————————–

Efter en separation så är det oerhört individuellt när man är redo att ge sig ut i dejtingdjungeln igen. Man kan inte säga någon exakt tid. Vissa är redo samma dag som personen som man skiljer sig från går ut genom dörren, men de flesta behöver tid att sörja,
Ofta märker man på den egna lusten när det är dags. Alla har vi ett behov av kärlek och närhet, men det är oerhört individuellt när lusten kommer tillbaka. Det är bara du själv som vet när det känns rätt!// Vi på Mötesplatsen ❤️ ❤️ ❤️