Kom över ditt ex

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Kom över ditt ex

Dags att ta dig i kragen och komma över ditt ex? Vi har samlat tio konkreta tips som hjälper dig vid hjärtesorg.

Det finns sätt att läka ett brustet hjärta – även om det inte är lätt. Mycket handlar om att ändra sitt tankesätt och inse att det sakta men säkert kommer bli bättre.

Tips – så kommer du över ditt ex:

1. Inse att du är inte är ensam. Miljoner människor har fått sitt hjärta krossat. Och varje dag tar massa personer sig över tröskeln och går vidare.

2. Det är okey att sörja. Lev ut dina känslor istället för att fly från dem. Skrik högt, gråt, ligg under täcket, deppa och gå runt i exets gamla kläder.

3. Pyssla om dig själv. Var snäll mot dig själv. Köp lite nya kläder, ät sunt och byt frisyr. Sysselsätt dig med sådant du tycker om. Hitta på saker – även om det till en början tar emot. Gå på bio, teater, läs böcker och börja träna.

4. Sök inte upp dit ex. Försök inte fortsätta vara vänner (om ni inte har barn ihop såklart).

5. Var inte ensam. Umgås med människor som får dig på bra humör och får dig på andra tankar. Är du själv så kommer du troligtvis grubbla ihjäl dig. Umgås med människor som lyssnar, håller om dig och bryr sig om dig.

6. Läs självhjälpsböcker. Kan vara otroligt peppande och ger dig känslan av att ”det här ska jag fasiken klara av”.

7. Acceptera slutet. Kanske det jobbigaste. Acceptera att någon annan kommer att vinna exets hjärta och att du en dag kanske får se hen med någon.

8. Tänk på det dåliga i er relation. Gör dig inte otjänsten att drömma om hur fantastiskt allt var. Var realistisk och lägg fokus på de saker som faktiskt inte fungerade.

9. Var ärlig när du börjar dejta. Bara du kan avgöra när det är dags att börja dejta nya – men det är bra att komma ut och träffa andra. Om du dejtar, berätta klart och tydligt om hur det ligger till med din hjärtesorg.

10. Lev livet! Det är nu det är läge att göra allt kul du drömt om, det förtjänar du. Skriv ner allt du vill göra, dra med dig kompisarna och gör det bara!