Bli medlem

Dejta säkert

Var uppmärksam!

Det är viktigt att du ska känna dig helt trygg och bekväm med att leta efter en ny partner på Mötesplatsen. Därför finns det många funktioner som verkar i bakgrunden för att skapa en säker och pålitlig plats att vistas på.

 • Alla bilder och profiler godkänns manuellt av Mötesplatsen. När en ny profil registreras så ser Kundtjänst till så att den överensstämmer med Mötesplatsens regler och policies.

 • Mötesplatsen Kundtjänst är på plats mellan 08-23 varje dag. Under den tiden arbetas det löpande med att ta hand om alla de ärenden som kommer in, godkänna bilder och profiler, samt hantera eventuella problem med betalningar. Alla inkomna frågor besvaras inom 24 timmar, oftast mycket snabbare än så.

 • Du kan när som helst blockera andra medlemmar så att de inte längre kan ta kontakt med dig på Mötesplatsen, besöka din profil eller hitta dig i sökfunktionerna. Dessutom finns en funktion som, om du aktiverar den, filtrerar bort meddelanden som innehåller eventuellt stötande ord.

Du ska under inga omständigheter behöva ta emot stötande meddelanden från andra medlemmar inne på Mötesplatsen. Råkar du ut för detta så vill vi att du anmäler det till vår Kundtjänst. Klicka bara på Kundtjänst-symbolen uppe i navigeringen och följ instruktionerna.


Var anonym och säker

Det är bara du som kan avgöra när det är dags att uppge ditt riktiga namn och andra kontaktuppgifter. Använd ditt sunda förnuft och lämna inte kontaktuppgifter förrän du känner dig trygg med relationen och litar på personen i fråga. Lämna aldrig ut ditt riktiga namn, telefonnummer, e-postadress eller något som kan identifiera dig i din presentation eller dina första meddelanden.

Så länge kommunikationen sker via Mötesplatsens anonyma meddelandefunktion kan du vara säker på att du är anonym. Lär därför känna personen väl innan du väljer att fortsätta att kommunicera utanför Mötesplatsen.


Att bilda sig en uppfattning

Det är svårt att bilda sig en uppfattning om en person. Tyvärr så finns det personer, både tjejer och killar, som ljuger och bedrar även på Mötesplatsen. Precis som det finns på nattklubbar, fester, gymmet eller andra träffpunkter.

En stor fördel med nätdejting är att du verkligen har chansen att bilda dig en uppfattning om personen innan du tar steget och träffas. Du kan i lugn och ro läsa de kontaktannonser som finns. Det kan till och med vara säkrare att träffa någon på nätet.

Det finns några enkla punkter som är bra att ha i bakhuvudet när du träffar någon på nätet:

 1. Försök att vara så rationell som möjligt trots att det är en emotionell situation. Handla utifrån det du vet. Misstänker du att någon ljuger utan att kunna lämna några godtagbara förklaringar, avbryt då kontakten.

 2. Be om att få se bilder. En bild säger mer än tusen ord sägs det. Det ligger nog något i det. Bilder är i vilket fall som helst en mycket bra hjälp när du ska bilda dig en uppfattning om en person. Var extra uppmärksam med personer som gång på gång hävdar att de inte kan visa dig en bild.

 3. Ingen kan kräva att få träffa dig. Det är du som avgör om du vill gå på en riktigt dejt eller inte. Du har ingen skyldighet att träffa någon bara för att ni länge har haft kontakt på Mötesplatsen.


Dags att gå på dejt

När du har lärt känna någon på Mötesplatsen och du känner att det är dags att träffas så finns det några enkla tips för att du ska känna dig säker:

 1. Välj att träffas på en offentlig plats där det samlas många människor. Välj en tid när du är säker på att någon annan är där.

 2. Berätta för någon att du ska gå på dejt, vart du ska och vem du ska träffa.

 3. Låt inte din dejt hämta eller lämna dig hemma. Ta dig till och från dejten själv.

 4. Lämna dejten direkt om du inte känner dig trygg.

Att lära känna nya personer medför risker, men med ovanstående enkla knep så minimerar du den risken kraftigt. Så var försiktig, använd ditt sunda förnuft, men framförallt – ha kul! Det är roligt att dejta!


Säkerhetsrisk - Var uppmärksam!

Att dejta och flörta ska vara kul och spännande, därför är det extra viktigt att du känner dig säker hos oss. Tyvärr finns det oärliga personer både på nätet och i verkligheten. Vi jobbar aktivt med att upptäcka och förhindra förekomsten av oärliga personer på vår sajt. Trots det vill vi uppmana alla våra medlemmar att vara extra uppmärksamma för att slippa bli lurade.

Ett vanligt knep ifrån bedragare är att använda fotomodellsliknande bilder för att locka till sig så många kontakter som möjligt. När de väl fått kontakt bygger de sakta upp ett förtroende, det handlar ofta om flera månader av både telefon och internetkontakt. Målet är att offren ska få ett förtroende för bedragaren och frivilligt vilja låna ut pengar.

Det brukar ta lång tid innan pengar ens kommer på tal, men när det händer handlar det ofta om en sjuk förälder eller pengar till en flygbiljett. Vid de tillfället känner många av offren så mycket förtroende för bedragaren att de utan misstanke lånar ut pengar.

Mötesplatsens råd till alla medlemmar är att aldrig någonsin låna pengar till en nätkontakt oavsett anledning. Man ska alltid vara väldigt uppmärksam innan man träffas och lärt känna varandra.

Något att tänka på är

 • Var extra uppmärksam om personen inte bor i Sverige.

 • Be kontakter med modell- eller studiobilder visa upp fler naturliga bilder på sig själva.

 • Misstänker du att din nätkontakt har oärliga avsikter, kontakta omgående vår kundtjänst.

 • Låna aldrig ut pengar!


Bli medlem och börja dejta