Sakerna som dödar ett förhållande

Postat i: 

Matchning

Sakerna som dödar ett förhållande

De flesta par är lyckliga i början, men många håller inte långsiktigt.
Här är sex vanliga saker som kan döda ett förhållande.

1. Brist på kommunikation. Detta kan vara den viktigaste nyckeln i ett förhållande. Vi behöver stöd, förståelse och uppmärksamhet från vår partner. När ni inte lyssnar på varandra, ser varandra i ögonen eller kan ha en öppen dialog – då kan det knäcka ert förhållande.

2. Tillitsproblem. Om ni inte kan lita på varandra bådar det inte gott. Lögner och svartsjuka är vanliga anledningar till att par bryter upp.

3. När förhållandet blivit ett krig och ni retar er på allt som den andre gör samt endast fokuserar på varandras brister. Om er relation har blivit en kamp om vem som har rätt kan det vara dags att gå vidare.

4. Orealistiska förväntningar. En relation kräver ständigt arbete och när det rosaskimrande filtret har lagt sig gäller det att ha realistiska förväntningar. Ställer man omöjligt höga krav på sin partner kommer man bli besviken och då tar förhållandet troligtvis slut.

5. När ni inte stöttar varandra. I en lycklig relation ska ni ge varandra kraft och energi. Ni ska peppa varandra när ni känner er låga och stärka varandras självkänsla när den svajar.

6. Ni slutar prioritera varandra. När den nykära tiden är över är det lätt att bli bekväm. Ni anstränger er inte längre med gulliga SMS och små uppvaktningar. Om man inte ser över sina prioriteringar kan det kosta ert förhållande.

Känns ovan igen? Se till att fundera på detta och hur du ska undvika att göra samma misstag i nästa förhållande.

Ett bra tips på hur du kan få en stabil grund att stå på är att göra Mötesplatsens matchningstest när du dejtar. Då ökar du dina chanser att träffa någon som du kan få ett långt och lyckligt förhållande med.