Allt fler över 75 år nätdejtar

Postat i: 

Nätdejting

Allt fler över 75 år nätdejtar

Allt fler äldre väljer att leta efter en partner på nätet. På Mötesplatsen har man flest medlemmar i 30-40-årsåldern, men senaste åren har man sett en markant ökning bland de som är över 75 år.
– Jag saknar kramar och närhet av en man, säger Dagny, 78 år, som nätdejtar ungefär en timma varje dag.

Mötesplatsen har funnits sedan 2001 och är en av nordens äldsta och största dejtingsajter, med cirka 140 000 aktiva medlemmar.

–  Senaste åren har vi sett en trend i att vi ökar rejält bland medlemmar över 55 år och allra mest procentuellt sett i åldersgruppen 76-80 år. Här har antalet medlemmar tiodubblats jämfört med 2005. Det finns också ett gäng över 80 år – närmare 100 år. Det är aldrig för sent att finna kärleken och det tycker vi är fantastiskt härligt, säger Emma Bengtsson, marknadsansvarig på Mötesplatsen.

 

Dagny, 78 år, nätdejtar på Mötesplatsen.

Dagny, 78 år, nätdejtar på Mötesplatsen.

Dagny – 78 år
Dagny är 78 år och medlem på Mötesplatsen. Ungefär en timma varje dag spenderar hon med att nätdejta.
– Men än så länge har det inte klickat på riktigt. Jag söker någon i min egen ålder som jag kan ut och resa tillsammans med och gå på konserter och teater med. Men jag vill inte bli sambo utan tycker det är skönt att behålla mitt hem för mig själv, säger Dagny.

Fler borde testa!
Hon uppmanar fler i sin ålder att testa nätdejting.
– Jag är ju pigg och rörlig, livet är inte slut ännu. För mig är inte avstånd något bekymmer, det går ju tåg och jag har rest i hela mitt liv. Att resa är att leva, jag är van att packa väskan. Men det är ju mycket roligare om man är två. Jag saknar sällskap och närhet av en man, säger Dagny som inte har gett upp hoppet om den stora kärleken:
– Detta är en möjlighet och jag tror det finns någon för mig därute.

Flest 30-40-åringar
Fortfarande är Mötesplatsen dock störst i åldrarna 30-40 år där många söker ett seriöst och tryggt dejtingalternativ.
– Könsfördelningen är cirka 47 procent kvinnor och 53 procent män. Omkring 90 procent av Mötesplatsens medlemmar är över 25 år, avslutar Emma Bengtsson.