Bli en mästare på komplimanger

Postat i: 

Nätdejting

Bli en mästare på komplimanger

När man nätdejtar är komplimanger ett kraftfullt verktyg att använda sig av. Det är dock inte alltid lätt att hitta orden och ge komplimanger med finess är en konst. Vi ger dig lite tips på vägen.

Komplimanger kan, om man ger dem på rätt sätt, göra en annan människas dag. Det finns dock många fällor att trampa i och det kan lätt bli aningens plumpt.

Här kommer fem konkreta tips på hur du ger en bra komplimang:

1. Undvik att kommentera utseende på ett sexistiskt sätt. ”Vilken sexig rumpa du har” ger inte intrycket att du söker en långsiktig och seriös relation.

2. Överdriv inte. Är hon verkligen den vackraste kvinnan som du någonsin har skådat? Antagligen inte. Snicksnack ger ett oärligt intryck. Dina komplimanger bör vara trovärdiga och ”på riktigt”.

3. Var tydlig och ge inte alltför ”allmänna” komplimanger som exempelvis ”Du är vacker”.  Skriv hellre ”Du klär verkligen i blått – det lyfter fram dina vackra ögon”.

4. Var så kreativ som du bara kan. Ha som mål att ge dejten en komplimang som han eller hon aldrig har hört förut. Snygga personer har troligtvis hört tusentals gånger hur snygga de är men kanske inte att de har fina fräknar, tatueringar eller en härlig entusiasm som verkligen smittar.

5. Välj dina tillfällen. Strö inte komplimanger omkring dig hur som helst. Det känns inte äkta och kan lätt upplevas som desperat.

Hjärtligt lycka till önskar vi på Mötesplatsen!