Är du redo att dejta någon med barn?

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Är du redo att dejta någon med barn?

Att dejta någon med barn kan vara riktigt roligt, härligt och alldeles underbart…. Det finns dock några frågor du bör ställa dig själv för att se om du är redo.

Vi på Mötesplatsen gillar verkligen alla underbara singelföräldrar som är medlemmar hos oss. Det var verkligen inte svårt att finna många anledningar till att dejta en härlig singelmamma eller singelpappa. Dock vill vi påminna er som inte har dejtat någon med barn sedan tidigare att det är viktigt att fundera på om du är redo för detta innan saker blir för komplicerade och det slutar med att någon (eller några?) blir sårade.

Om du är redo, toppen, ge järnet!
Men om du är osäker har vi samlat tre frågor du bör ställa till dig själv innan du fattar ett beslut:

Vad tycker du om barn i allmänhet?
– Om du älskar barn och kanske funderar på att ha egna i framtiden, så kanske det är det helt rätt för dig att dejta någon som redan har barn. MEN om du själv inte har någon lust att ha egna barn, så är frågan om kärleken till din partner kanske inte räcker för att få det att fungera? Du måste själv vilja ha barn i ditt liv. Även om du har egna barn betyder det inte nödvändigtvis att du är redo för någon annans barn.

Söker du någon att dela livet med?
– Det är mycket svårare att avsluta ett förhållande med någon när det finns barn som är inblandade. Barn kan drabbas en hel del när en förälder bryter upp med någon även om du inte anser att det var så ”allvarligt”. Om du vill träffa någon med barn måste du vara öppen för tanken att satsa på ett långsiktigt förhållande och vara redo för att låta nya människor komma in i din vardag.

Är du redo att kompromissa?
– Bara för att det inte är dina barn så innebär det inte att du inte kommer behöver göra kompromisser i ditt liv. Om du tycker det är okey att din partner inte kan stanna på en tillställning lika sent som du vill eller om partnern tar med sina barn till era aktiviteter – då är du troligtvis redo att dejta någon med barn.