Dejtingknep för dig som är blyg

Postat i: 

Nätdejting

Dejtingknep för dig som är blyg

Om du är en blyg och eftertänksam person kan det vara lite besvärligt när det kommer till att ta kontakt med nya människor. Men dags att tänka om! Lyssna på våra knep och tänk på att nätdejting kanske är din absolut bästa plats att glänsa på!

Blyghet är i sig självklart inte något negativt, utan kan snarare upplevas som charmerande av andra, men precis som med vilket annat personlighetsdrag som helst gäller tumregeln; om det begränsar ditt liv är det dags att ta tag i problemet på allvar.

Det går faktiskt att träna bort sin blyghet eller i alla fall lära sig att hantera den. Och framförallt så handlar det om att se sina styrkor!

Här kommer 5 dejtingtips för dig som är blyg:

1. Utnyttja fördelarna med nätdejting. Om du är duktig att uttrycka dig med ord kan detta verkligen vara din tid att glänsa! Men håll inte på att skriva med någon alltför länge innan ni bestämmer träff IRL. Drar du ut på mötet så är risken stor att det ökar din nervositet ännu mer.

2. Gör något lättsamt på dejten! Man måste inte sitta öga mot öga mot varandra på ett café när man dejtar. Gå på utställning eller gör något aktivt, då blir det ofta mer avslappnat.

3. Var en god lyssnare. När man är blyg och nervös så kan man lätt hänga upp sig på vartenda ord som man säger och man analysera sig själv utan och innan. Därför är ett tips att verkligen satsa på att vara en god lyssnare. Ställ många frågor till den du dejtar och försök verkligen fokusera på vad personen svarar. På så sätt flyttar du fokuset från dig själv. Som stor bonus kommer du upplevas som en god lyssnare – och det ger ofta en stor stjärna i kanten. Ljusår bättre än någon som bara babblar på om sig själv!

4. Berätta att du är blyg. Våga tala om för den du dejtar att du känner dig nervös. De flesta människor kommer uppskatta ärligheten och förmodligen ta det som en komplimang. Antagligen kommer de ändå märka att du är nervös så att du vågar prata om det kommer ge ett bra intryck.

5. Just do it! Det kan låta tufft men det enda sättet att bli av med sin blyghet är att gång på gång utsätta sig för läskiga situationer. Börja med att ta kontakt med personer i din omgivning som du möter dagligen. Le och hälsa på personen i kassan eller din granne. Utmana dig själv med att småprata med så många människor som möjligt.

Hjärtligt lycka till – vi tror på dig!