Knepen som gör att du får kontakt

Postat i: 

Nätdejting

Knepen som gör att du får kontakt

På Mötesplatsen finns det flera olika sätt att inleda en kontakt. Du kan till exempel skicka en komplimang, ta en quiz eller skriva ett megafoninlägg. Det bästa sättet att få kontakt med någon är däremot att skicka ett meddelande.

  • Lek detektiv! Ta reda på så mycket som möjligt om personen genom att läsa presentationen och titta på personens bilder. Finns det något som fångar ditt intresse och som skulle kunna vara en uppstart till en diskussion?
  • Undvik ”Hej Sexy!” Var försiktig med att kommentera personens utseende i en första kontakt. Det är större chans att få svar om du använder dig av komplimanger som inte rör utseendet, exempelvis ”cool” eller ”intressant”.
  • Fila på inledningsfrasen. Försök komma på en bra inledningsfras som knyter an till personen du är intresserad av. Exempel: ”Ser i ditt fotoalbum att du har en fin bild från Thailand. Dit har jag alltid velat åka – hur var det?” eller ”Ser att du gillar att matlagning, det gör jag också! Vilken är din paradrätt?”
  •  Var nyfiken! Ställ frågor. Det lockar till fortsatt diskussion. Givetvis kan du berätta om dig själv också men det är viktigare att du visar intresse för den du kontaktar.
  • Skoja till det! Slösa gärna med komplimanger, men glöm inte att vara ärlig och seriös. Skriv med glimten i ögat – humor kommer du långt med. Var dock sparsam med ironi – det kan lätt missuppfattas.
  • Stava ordentligt. Använd inte förkortningar och se till att du använder bra grammatik och stavar rätt.
  • Använd dig av Matchningstestet. Missa inte att göra Mötesplatsens Matchningstest och hänvisa till matchningen när du tar kontakt med konkreta frågor.
  • Inga standardbrev! Nu till den kanske viktigaste punkten. Skicka bara ett brev i taget och gör varje kontakt personlig. Att skicka ett standardbrev till alla personer man vill ha kontakt med upptäcks snabbt och blir opersonligt, stelt och tråkigt. 

    Varmt lycka till önskar vi på Mötesplatsen!