Så skriver du det perfekta meddelandet

Postat i: 

Nätdejting

Så skriver du det perfekta meddelandet

Du har spanat in en intressant singel och det är dags att ta det första steget. Men hur svårt kan det vara att få igång en intressant konversation? Tja, enligt väldigt många, ganska klurigt. Många nöjer sig med ett enkelt ”Hur är läget?” och det blir inte alltid så bra. Vi har samlat våra bästa tips på hur du skriver det perfekta första meddelandet.

Nätdejting bygger mycket på att göra ett bra första intryck, oavsett om det handlar om bilderna du valt för din dejtingprofil, hur du beskriver dig själv i presentationstexten eller vad du skriver i det första meddelandet.

En bra grundregel att ha med sig när det är dags att skriva det första meddelandet är att fråga om något som personen skriver om i sin presentation. Eller om något som du kan se på bilderna i fotoalbumet. Har personen kanske besökt Thailand och du funderar på att boka en resa dit? Fråga om restips!
Tänker du efter brukar det finnas massor av ingångar – som är mycket mer intressanta än ”Hej snygging” eller ”Läget?”. Genom att visa att du verkligen har läst personens profiltext visar du också att du är seriös och inte håller på med ”massutskick”.

Fler tips:

– Bli lite mer våghalsig. Testa lite olika varianter på spännande inledningsfraser. Våga lite mer och försök sticka ut. Och glöm inte! Det är bara ett meddelande. Det är väldigt vanligt att bli lite nervös i det här läget, men låt inte nerver och skrivkramp stoppa dig. Ta ett djupt andetag och gör ett försök. Får du inget svar? Okey, världen går inte under. Gör ett nytt försök. Förr eller senare prickar du rätt, bara du vågar ta det där första steget.

– Locka fram ett skratt. Med humor kan man komma långt. Ha ambitionen att locka fram ett leende hos den du skriver till. Han eller hon blir förhoppningsvis på gott humör, får ett bra första intryck och skriver något kul tillbaka.

– Ge rätt typ av komplimanger. Alla vill bli sedda och en härlig komplimang blir de flesta glada för. Tänk bara på att hålla det på en lagom och seriös nivå, var försiktig med kommentarer som rör utseendet, i stil med ”Du är jättesexig” eller ”Du är den vackraste jag någonsin har sett”. Satsa heller på komplimanger i stil med ”Du verkar vara jätteintressant” eller ”Vilken härlig positiv energi du verkar ha”.

– Ställ en fråga. Var intresserad av personen på riktigt. Ge personen en bra anledning att svara tillbaka. Fråga om något gemensamt intresse eller vart det fina profilfotot är taget.

Varmt lycka till önskar vi på Mötesplatsen!