Undersökning: Singlar vill se nytagna profilfoton

Postat i: 

Nätdejting

Undersökning: Singlar vill se nytagna profilfoton

Bland det absolut viktigaste för singlarna på Mötesplatsen är att de potentiella dejterna visar upp sin senaste version av sig själv. Att ha ett profilfoto som är 3 år eller, ännu värre, över 10 år gammalt, duger inte.

När Mötesplatsen frågar över 2500 singlar vad som är det viktigaste i ett bra profilfoto är en klar majoritet överens. Hela 48 % tycker att det mest relevanta är att fotot är nytaget.

– Vi rekommenderar att fotot är från det senaste året. Men vi ser gärna att man byter ofta, kanske vid varje ny årstid. Att använda en jättegammal bild blir sällan särskilt lyckat, singlarna vill ju se hur den personen som man kanske kommer möta på en dejt ser ut NU, säger Emma Edespong från Mötesplatsen och fortsätter:

– Här samlas singlar som är seriösa och söker någon att dela livet med. Vi värdesätter medlemmarnas profiltexter något enormt men vi vet också att profilfotot kan vara avgörande om insidan ens ska få en chans. Jag rekommenderar alla medlemmar att fundera på om man verkligen visar sitt bästa jag på profilfotot?

Hjärtligt lycka till önskar vi på Mötesplatsen! 

Snabbguide för ett framgångsrikt profilfoto:

JA :
– Leende
– ”Gå-på dejt”-looken
– Neutral bakgrund
– Nytagen bild
– Bra skärpa
– Blicken mot kameran
– Bra ljus, gärna bild tagen utomhus

NEJ TACK :
– Ironi/skämtbild
– Solglasögon
– Suddig bild
– Sura miner
– Rörig bakgrund
– Bar överkropp
– Badrumsbilder