Anledningar till att du är evig singel…

Postat i: 

Singel i Sverige

Anledningar till att du är evig singel…

Många ofrivilliga singlar riskerar att fastna i ett beteendemönster som hindrar dem från att träffa någon. Men för den eviga singeln som önskar att bryta mönstret finns det saker hen kan tänka på.

Ta hjälp av listan som Elite Daily sammanställt – hur många av punkterna stämmer in på dig?

1. Du höjer ditt ex till skyarna.
Förhållandet tog slut av en anledning och även om det är lätt att i efterdyningarna idealisera sitt ex så är det både ohälsosamt och stjälpande. Troligtvis var hen inte alls så bra som du numera föreställer dig och att jämföra den fiktiva personen med nya dejter gör att finna en ny kärlek till ett omöjligt uppdrag.

2. Du hänger fortfarande med ditt ex…
Visserligen går det att förbli vänner även om förhållandet har tagit slut, men risken finns att det blir ett något egendomligt förhållande. Hur många vänner har du egentligen som du pratar och hänger med varje dag? Ett alltför intimt förhållande med ditt ex riskerar att sabotera din nästa dejt.

3. Du klagar hela tiden på att du är singel.
Oavsett till vem det är du beklagar dig så kommer det spilla över på din nästa dejt. Till slut blir du ett med den negativa energin som därmed påverkar hela din personlighet.

4. Du spelar cool.
Att dejta kan inledningsvis handla om att spela ett spel. Och med risk för att bli ratad så kan man för enkelt vända sig till den enkla tekniken: att spela cool. Men var försiktig. Har personen du gillar ingen aning om ditt intresse, så har hen heller ingenting att bemöta.

5. Du avskriver dina dejter för tidigt.
Är dina krav för högt ställda? Alla har några kriterier de väldigt gärna vill att sin potentiella livspartner ska tillmötesgå. Men samtidigt som du inte ska nöja dig, så kan det vara bra att vara öppen för några få tillkortakommanden. Ingen är perfekt och du kommer aldrig träffa någon som prickar in alla dina krav och önskningar.

6. Du är rädd för bråk.
Ett bråk ska inte likställas med slutet. I sinom tid så kommer det uppstå bråk och meningskiljaktigheter, men är ni kära i varandra är det inget annat än ett farthinder som ni tillsammans tar er förbi.

7. Du dricker för mycket alkohol på dejten.
Det ligger mycket anspänning i luften när det nalkas första dejt och det kan vara lockande att ta till alkoholen för att ta udden av det. Men det är aldrig en bra idé. Skulle du dyka upp berusad visar du bara att du inte kan hantera en dejt utan alkohol – och redan där kan du ha förlorat.
Gå nykter i stället. Värsta tänkbara scenario? Den går åt skogen, och du får en bra historia att berätta för dina kompisar.

8. Du förväxlar rädsla med dålig magkänsla.
Det är lätt att börja leta fel i dejten för att du är rädd att komma för nära och att förhållandet blir ”på riktigt”. Snart intalar du din magkänsla att något inte är hundraprocentigt. Det kan vara svårt att avgöra skillnaden på magkänsla och rädsla – men försök vara ärlig mot dig själv.

9. Du förutsätter att något kommer gå fel.
Var optimistisk. Går du in med inställningen att det kommer att bli en flopp sig så kommer det troligtvis bli det.  Låt inte dina tidigare erfarenheter och ex påverka ditt nya och potentiellt livslånga förhållande. Bara för att det inte fungerat tidigare så betyder inte det att du per automatik går samma öde till mötes den här gången.

Känner du att inte särskilt mycket stämmer överens med punkterna ovan? Då får du inte glömma att ibland låter sig bara den äkta kärleken vänta på sig. Men vi lovar dig – i slutändan kommer det vara sååå värt det! Kom igen nu, nu kör vi! Vi tror på dig! 💓