Ida och Göran: ”Vi är menade för varandra”

Postat i: 

Par som träffats

Ida och Göran: ”Vi är menade för varandra”

Efter den första dejten med Göran så kände Ida en lycka som hon inte upplevt på väldigt länge. Nu, ett antal år senare, är de både gifta och har fått en gemensam son.
— Vi har överlevt många kriser, lyckorus och parenteser tillsammans, Vi är verkligen menade för varandra resten av livet. I nöd och lust, i sjukdom och hälsa, säger paret som just nu går igenom en prövande tid.  

Paret fick kontakt för första gången på Mötesplatsen under 2010. Ida var då en nyseparerad småbarnsmamma och Göran var en ensamstående pappa sedan sex år tillbaka. Båda med två döttrar vardera, mellan 4 och 9 år.
— Jag skickade iväg ett meddelande till Göran och fick svar. Vi började skriva till varandra fram och tillbaka, mellan vardag och jobb. Så höll det på i några månader. Sedan kom livet emellan och det var först 2011 som vi kom iväg på en första dejt. Jag kunde inte släppa honom, tanken på livet med Göran var så stark, berättar Ida.

Första dejten

I november 2011 var det dags för den första dejten, hemma hos Göran. Första känslan var enkel, som att de alltid hade känt varandra.
— Vi satt länge i Görans vardagsrum i hans hus på landet – pratade och drack massa kaffe. Vi kollade på film och det började storma utomhus. Jag ville inte köra hem en stormig natt i mörkret och det slutade med att jag sov över. Göran tog soffan och erbjöd mig sängen, gentleman som han är. Morgonen därpå vaknade jag upp alldeles förälskad, känslan om livet med Göran var än starkare. Jag kände riktig lycka, som jag inte känt på väldigt länge. Den morgonen blev vi ett par, berättar Ida.

Mycket har hänt

Idag är de gifta, har fått en gemensam son och bor i huset där just första dejten ägde rum.
— Där har vi renoverat och förvandlat huset till vårat paradis. Där är vår ”Mötesplats-son” uppväxt och vi bor fortfarande kvar, säger Ida och Göran.
När de sa ”ja” till varandra i ”nöd och lust”, i ”sjukdom och hälsa” så förstod de inte vad det verkligen skulle innebära på riktigt – åtta år senare.
— 2022 drabbades Göran av terminal njursvikt och går på dialysbehandlingar tre dagar i veckan. Jag är i utredning för att donera min ena njure till Göran, jag tvekade inte en enda sekund till detta. Livet står just nu på paus, men vi har överlevt många kriser, lyckorus och parenteser tillsammans. Vi är menade för varandra i resten av livet!


IDA ❤️ GÖRAN

Yrken: Ida undersköterska inom äldreomsorgen och Göran är handläggare på Transportstyrelsen.
Ålder: Ida är 42 år och Göran är 47 år.
Familj: Fyra döttrar sedan tidigare relationer och en gemensam son.
Intressen: Resa, se på film, vistas i naturen, svampplockning (Göran) och böcker (Ida).
Tips till singlar: Satsa på djup vänskap och mycket tid med varandra. Glöm aldrig att ha roligt tillsammans och skapa ett liv ihop med mycket minnen och härliga små stunder.