Arne Weise är den bästa julvärden

Postat i: 

Singel i Sverige

Arne Weise är den bästa julvärden

År 2010 var det dags för sportjournalisten André Pops att slå sig ner i fåtöljen och agera julvärd i SVT. Pops hanterade uppdraget väl och verkar ha gått hem i de svenska stugorna. Men när Mötesplatsens singlar listar SVT:s julvärdar genom tiderna, får han nöja sig med en hedersam andraplats efter julvärdarnas julvärd, Mr Arne Weise.

Arne Weise tackade för sig år 2002, då hade han suttit som julvärd i rutan i hela 30 år! Han tog över jobbet efter Bengt Feldreich, som än idag kan höras som speaker i Kalle Anka på jul. För många var Weise en självklarhet på julafton, och det har varit i stort sett omöjligt för SVT att hitta en ersättare som kan fylla hans plats i fåtöljen. Arne efterträddes av Lotta Bromé och vi har sedan dess mötts av en ny julvärd varje år.

På singlarnas lista över de julvärdar de gillar mest hamnar följande tv-personligheter i tur och ordning: Arne Weise, André Pops, Bengt Feldreich, Lotta Bromé, Ernst Kirschsteiger, Lasse Kronér, Lisbeth Åkerman, Anne Lundberg, Ingvar Oldsberg och Blossom Tainton.

Här kan du se hela resultatet av Mötesplatsens undersökning om julvärdar.