Så gör du ett bra första intryck

Postat i: 

Dejtingtips

Så gör du ett bra första intryck

När du dejtar på nätet är det viktigt att du gör ett gott första intryck, precis som när du träffar någon i verkligheten. Skillnaden är att du oftast bara har text och bilder att uttrycka dig med på en dejtingssajt. På Mötesplatsen är det din profilsida som ger andra singlar en första uppfattning om vem du är och vad du söker. Om du ger ett gott intryck där är chanserna större att någon kontaktar dig.

Det är även viktigt att tänka på vad du ger för intryck när du tar kontakt med någon på nätet. Vill du upplevas som rolig, spännande, intelligent eller pålitlig? Om du vill fånga någons uppmärksamhet är det en fördel om du visar att du lagt ner både tanke och energi på ditt meddelande. Försök att vara kreativ när du skriver och tänk på att många singlar får mer än ett brev. Prova till exempel att ställa frågor om saker du läst i personens presentation, eller berätta något om dig själv som du inte skriver i din profil.

Vilka egenskaper får då Mötesplatsens singlar på fall? Vi frågade singlarna hur de skulle vilja upplevas av andra, samt vilket första intryck de vill att personen de dejtar helst ska ge.

Vilket första intryck skulle du vilja göra på andra?

Vilket första intryck ska din dejt ge för att attrahera dig?

Männen på Mötesplatsen vill i första hand framstå som trygga och pålitliga. De vill även att kvinnor upplever dem som spännande och roliga. När det gäller dejter så föredrar männen kvinnor som ger ett intryck av att vara snygga, pålitliga och ha humor. Kvinnorna vill däremot att männen ska se dem som levnadsglada först och främst, men vill även upplevas som trygga och spännande.

Männen verkar veta vad kvinnorna vill ha. De flesta kvinnor på Mötesplatsen föredrar män som verkar pålitliga och trygga, precis som männen själva vill upplevas. Det går även bra med män som har humor och som verkar spännande. När det gäller mindre önskade egenskaper är kvinnorna och männen också överens. Ingen av parterna visar nämligen något större intresse för personer som är generösa eller redo att stadga sig.

Läs mer om vilka första intryck singlarna skulle vilja göra på andra, eller se hela resultatet från vilka intryck en dejt ska ge för att attrahera singlarna.