Singlar vill gå på dejt med Lisbeth Salander och Gunvald Larsson

Postat i: 

Singel i Sverige

Singlar vill gå på dejt med Lisbeth Salander och Gunvald Larsson

Det finns många hjältar och hjältinnor i svensk film som imponerar på oss med sitt mod och lust för äventyr. De är trevliga att titta på och besitter egenskaper som får många av oss att önska att det fanns sådana män och kvinnor i verkligheten. I en undersökning på Mötesplatsen fick singlarna svara på vilken svensk filmhjälte de helst skulle vilja gå på dejt med.

Singelkvinnornas favorithjältar

Högst upp på singelkvinnornas önskelista hamnar Gunvald Larsson, den brutale men charmige kriminalassistenten i Beck-serien. Gunvald får 34% av kvinnornas röster. Han är en man som gärna går sin egen väg och som gör vad som helst för att ta fast brottslingarna. Rollen som Gunvald Larsson har på senare år spelats av Mikael Persbrandt, som många förknippar med just denna karaktär. Andra populära filmhjältar är journalisten Mikael Blomkvist från Millenium-filmerna och göteborgspolisen Johan Falk, spelade av Mikael Nyqvist och Jakob Eklund.

Singelmännens favorithjältinnor

Singelmännen på Mötesplatsen skulle helst gå på dejt med Stieg Larssons hjältinna Lisbeth Salander. Hon får hela 39% av männens röster. I Millenium-trilogin har vi med spänning följt Lisbeths kamp mot orättvisor och onda män. I den svenska filmatiseringen av Millenium spelas den punkiga hämnerskan av Noomi Rapace. Bland männens övriga favoriter finns deckarna Irene Huss och Maria Wern, som spelas av skådespelerskorna Angela Kovacs och Eva Röse.

Se hela resultatet från Mötesplatsens undersökning om filmhjältar.