Berghagen är den bäste allsångsledaren

Postat i: 

Singel i Sverige

Berghagen är den bäste allsångsledaren

Måns Zelmerlöw har i år tagit över rollen som programledare för Allsång på Skansen. Men tittarsiffrorna har börjat dalat och frågan är om Måns lyckas lika bra som sina föregångare. Mötesplatsen frågade singlarna vem som är den bäste allsångsledaren genom tiderna.

Enligt singlarna så är det fortfarande Lasse Berghagen som är allsångskungen. Mer än hälften av singlarna anser att Berghagen är den bäste allsångsledaren. Han ledde Allsång på Skansen under 10 år från Sollidenscenen och var omåttligt populär. Under Berghagens tid som programledare ökade tittarsiffrorna från 600 000 till över två miljoner.

Den skönsjungande Måns Zelmerlöw går ändå hem hos singlarna och blir framröstad som den näst bäste allsångsledaren genom tiderna. Måns som är nybliven singel är mycket populär hos kvinnorna, men männen är inte lika imponerade. På tisdag får vi se säsongens sista allsång med Måns, och frågan är om han kommer tillbaks nästa år?

På tredjeplats bland de bästa allsångsledarna hamnar Lotta Engberg. TV4 har tagit upp allsångskampen på allvar med Lotta på Liseberg som har sänts på måndagar hela sommaren. Lotta får 11% av rösterna och delar bronset med Bosse Larsson, som ledde Allsång på Skansen i hela 20 år.

Anders Lundin var programledare för allsången mellan 2004-2010. För Lundin gick det dock sämre i omröstningen, som fick nöja sig med 9% av singlarnas röster.

Här kan du se hela resultatet från undersökningen om den bäste allsångsledaren.