Småsakerna som gör dig lycklig NU

Postat i: 

Singel i Sverige

Småsakerna som gör dig lycklig NU

Vissa dagar är sämre än andra och singellivet känns orättvist, deppigt och du tror att du kommer dö ensam… Dags för quickfix!
Vi ger dig 10 småsaker som gör dig lycklig direkt.

Saker som får våra endorfiner att rusa:

1. Se ett lycklig filmslut. Att se när Patrick Swayze lyfter sin ”Baby” till finalmelodin ”Time of my life” i filmen ”Dirty Dancing” kan vara ett riktigt lyckopiller. Känslofyllda filmer frigör hormonet oxytocin som får oss att känna oss lyckliga.

2. Var snäll och hjälp någon annan. Inget slår känslan av att hjälpa någon som verkligen behöver det. Hjälp den äldre damen över gatan eller bjud grannarna på ett extra stort leende. Det du ger får du tillbaka.

3. Gosa med ett djur. Hitta första bästa gulliga djur och börja gosa med det. Djur dömer ingen och något så enkelt som att klappa en hund på magen kan frigöra härligt glada hormoner.

4. Boka in en dejt med en nära vän. Att umgås med nära vänner kan ge samma lyckoeffekt som att vara med en livspartner.

5. Ge komplimanger när du nätdejtar. Men var noga med att vara ärlig, uppriktig och personlig. Undvik komplimanger som är alltför ytliga och syftar på utseendet. Förhoppningsvis gör du någon annan glad och detta kommer i sin tur tillbaka…

6. Lyssna på din favoritmusik. När din favoritlåt kommer på radion – maxa volymen! Sjung högt i duschen och i bilen.

7. Ta semester en alldeles vanlig onsdag. Man måste inte spara all semester till sommaren eller till en långresa. Istället kan det vara mer givande att plocka ut en dag mitt i veckan. Samla kraft och gör sånt som du mår bra av.

8. Gå en promenad. Uttjatat, vi vet – men det är ju för att det funkar. Rörelse sätter fart på blodcirkulationen i kroppen, vilket gör att vi får mer energi. Du behöver inte vara ute i en timme, tio minuter kan räcka. Frisk och sval luft kan också göra att man piggnar till och får distans.

9. Skratta åt gamla minnen. Leta fram lite kort från en bättre tid, kanske den där roliga långresan som du gjorde med bästa vännen. Återvänd och känn den där goa känslan i magen.

10. Påminn dig om alla härliga saker med att vara singel. Toaletten är alltid ledig. Fjärrkontrollen är bara din OCH du har troligtvis din stora kärlek framför dig! ❤