Singlarna vill helst dejta Wetterstrand och Reinfeldt

Postat i: 

Singel i Sverige

Singlarna vill helst dejta Wetterstrand och Reinfeldt

I Mötesplatsens senaste undersökning inför valet 2010 fick singlarna svara på vilken svensk politiker de helst skulle vilja träffa på en lunchdejt. Om resultatet återspeglar hur singlarna tänker lägga sina röster i september återstår att se.

Den politiker singlarna helst vill dejta är Miljö-partiets språkrör Maria Wetterstrand! Hon fick hela 48% av männens röster och sammanlagt 33%. Miljökämpen Wetterstrand har suttit i riksdagen sedan 2001 och blev språkrör för Miljöpartiet år 2002. Wetterstrand har tidigare även utsetts till en av Sveriges sexigaste politiker.

En lunchdejt med Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt lockade däremot de kvinnliga singlarna mest.

Moderatledaren fick drygt en tredjedel av kvinnornas röster och kammade också hem andraplatsen totalt med 24%. Reinfeldt hamnar dessutom på plats 13 på listan över de sexigaste politikerna.

Folkpartiets Nyamko Sabuni var också populär bland singelmännen och delade tredjeplatsen totalt med Gudrun Schyman. Bägge fick 10% var av singlarnas röster. Feministen Schyman var näst populärast bland kvinnorna med 19%, tätt följd av Vänsterpartiets Lars Ohly på 12%.

Desto sämre gick det för Wetterstrands kollega Peter Eriksson. Han slutade på delad sistaplats tillsammans med Göran Hägglund och Jan Björklund.

Se hela resultatet: Vilken politiker skulle du vilja ha en lunchdejt med?

Läs även Aftonbladets artikel om singelundersökningen.