Kärleken är inte färgblind

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Kärleken är inte färgblind

Färger kan spela en stor roll för hur vi väljer partners. Din klädfärg kan nämligen avgöra hur attraktiv du uppfattas av det motsatta könet. Vi attraheras alla av olika färger och alla färger sänder ut olika signaler. Man skulle kunna säga att färgerna på dina kläder talar sitt eget språk, som bara registreras i andras undermedvetna.

Aftonbladet skrev nyligen om en brittisk undersökning som visade att både män och kvinnor tänder mest på personer som klär sig i rött. Ett kanske inte helt oväntat resultat då färgen röd ofta associeras med kärlek, lust och passion. På kvinnor anses rött vara en mycket sensuell färg, medan män som bär rött snarare signalerar makt och hög status.

Mötesplatsens singlar fick svara på vilka färger de tycker är snyggast på en potentiell partner. Männen och kvinnorna var överens: Svart är det nya röda.

Hela 41% av singlarna anser att svarta kläder är det mest attraktiva på det motsatta könet. Svarta kläder är givetvis bra om man vill se smal ut, men de skickar även ut flera andra signaler. Färgen svart associeras bland annat med kraft, elegans och mystik. Svart har dessutom alltid varit en populär modefärg eftersom den ger en känsla av exklusivitet och kvalitet.

En femtedel av de manliga singlarna attraheras fortfarande av kvinnor i rött, men vita kläder uppskattas lika mycket. Den vita färgen förknippas med godhet, oskuld och renhet. Kvinnorna var väldigt eniga om vilka färger män bör klä sig i för att attrahera dem, nämligen svart och blått.

Svart fick nästan hälften av kvinnornas röster, blått kom på andra plats med 28%. En man som klär sig i blåa kläder sänder ut signaler om trygghet, självförtroende och intelligens. Läs mer om vilka färger singlar tycker är snyggast.

De färger du klär dig i är självklart bara en liten del av hur du uppfattas som person, men första intrycket säger mycket. Så nästa gång du lägger upp en profilbild på dig själv, eller går på dejt, kanske du ska se till att välja kläder som sänder ut de rätta färgsignalerna.