Profilbild viktig på dejtingsajter

Postat i: 

Nätdejting

Profilbild viktig på dejtingsajter

På Mötesplatsen kan alla medlemmar skapa en personlig profil där de kan berätta om sig själva och lägga upp bilder. Det är på profilsidan som andra singlar bildar sig en första uppfattning om dig. Du bör därför lägga lite extra tid på att göra den bra. Enligt Mötesplatsens singelundersökning är det speciellt viktigt att lägga upp en bra profilbild.

Vi frågade singlarna på Mötesplatsen hur de tänker när de väljer sin profilbild. Mer än hälften av singlarna svarade att de är noggranna med att välja en fin närbild på sig själva som profilbild. 25% säger att de hellre väljer en bild som visar upp deras personlighet, medan 14% av singlarna väljer att inte lägga upp någon bild alls.

Singlarna fick även svara på om de kan tänka sig att träffa en dejt från nätet som inte har någon profilbild. Hela 70% svarade nej, de vill helst se hur personen ser ut innan de ses. En tredjedel av singlarna säger däremot att utseendet inte spelar någon roll om allt känns rätt. Kvinnorna var något mer tveksamma att gå på en “blind date” än männen.

Om du vill träffa någon på en dejtingsajt är chanserna alltså större om du lägger upp en bra profilbild på dig själv. Läs hela resultatet från Mötesplatsens undersökning.