Sexigaste idrottarna enligt singlar

Postat i: 

Singel i Sverige

Sexigaste idrottarna enligt singlar

I en ny omröstning på dejtingsajten Mötesplatsen fick singlarna svara på vilka idrottare de tycker är sexigast. Män och kvinnor hade lite skilda åsikter, men båda parter var eniga om att friidrottare är bland de sexigaste idrottsutövarna. Här kan du se hela undersökningen om de sexigaste idrottarna.

#1 Friidrottare

På första plats bland de sexigaste idrottarna kommer friidrottarna! Med sina perfekta atletiska kroppar så hoppar, springer och kastar de sig fram till 22% av alla singelröster. Friidrottare är även de manliga singlarnas favorit med 27%. På singelkvinnornas lista hamnar friidrottare på en stabil tredjeplats med 16% av rösterna.

Höjdhopperskan Emma Green som tog silver i Friidrotts-EM i Barcelona är en mycket framgångsrik friidrottare som även är populär hos männen. 2009 utsågs hon bland annat till Sveriges sexigaste kvinna i en omröstning.

#2 Fotbollsspelare

Andraplatsen på listan över de sexigaste idrottarna kammas hem av de bolltrollande fotbollsspelarna. Sammanlagt får de 18% av singlarnas röster. Fotbollsspelare är dessutom de kvinnliga singlarnas favorit med 29% av rösterna. Endast 8% av singelmännen röstade på kategorin fotbollsspelare.

Den gamla trotjänaren Olof Mellberg har kickat boll i svenska landslaget i flera år. Han började sin karriär i Degerfors IF men spelar numera för Olympiakos i den grekiska ligan. Manlige Mellberg har tidigare blivit framröstad till Sveriges sexigaste man av tidningen QXs läsare.

#3 Ishockeyspelare

De charmiga, hårda och snusande hockeyspelarna glider iskallt in på tredjeplatsen på listan. Totalt får de 15% av alla singelröster. Av singelkvinnorna får ishockeyspelarna 28% av rösterna och hamnar på en stark andraplats, slagna av fotbollsspelarna med bara en ynka procent.

Kungen av New York, Sveriges stora målvaktsstjärna Henrik Lundqvist är en spelare som inte bara begåvats med sin hockeytalang. Han har bland annat blivit utsedd till världens vackraste man på is, och världens bäst klädde man. Om Henke lägger skridskorna på hyllan kanske en modellkarriär ligger nära till hands?

#4 Volleybollspelare

En fjärdeplats totalt med 14%. Nummer två på de manliga singlarnas lista med 24%. Volleybolltjejerna får ofta männen att sitta klistrade framför tv-apparaterna under Sportnytt. Det gäller speciellt Beachvolleyboll, som både hyllas och kritiseras för de minimala dräkter som utövarna måste ha på sig. Spelarna själva anser däremot att sporten är världens mest jämställda.

En av alla Sveriges sexiga och duktiga kvinnliga volleybollspelare är Sara Pettersson, landslagspelare och lagkapten i EVS Engelholms Volley.